Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
2024-01-26 10:58:24

“Balıkesir’de İşler Çarşafa Dolaştı”

Uğur Tarıman

korfezdehaber@gmail.com 26 Ocak 2024, 10:58

Beklenen şarkı gibi. Beklenen oldu ve İYİ P. TURHAN ÇÖMEZ’ i, BÜYÜKŞEHİR ADAYI olarak ilan etti.

Tıpkı keşkek kazanı gibi, yanında da SUSURLUK AYRANI.

AKP’den YÜCEL YILMAZ

CHP‘den AHMET AKIN

İYİ P’den TURHAN ÇÖMEZ

Kardeş payı gibi çorba aynı ölçekte değil. Yücel bey bir kaşık fazla pay alacak. Ne de olsa arkasında iktidarın tüm imkanları var. Hal böyle olunca hani derler ya isim mi, rozet mi diye. Ahan da şimdi ortaya ismin önemi çıkacak. Şayet YILMAZ KAYBEDERSE, ROZET DEĞİL İSİM KAZANDI DİYECEĞİZ.

İki denize kapısı olan Balıkesir’de bu üç aday il sınırlarını MERKEZ, KIYI VE KIRSAL OLARAK PAYLAŞACAĞA benziyorlar.

İşler çok karışacak, ayranı ne kadar sallarsan salla kaymağı kalır bardakta.

ÜÇ aday da Balıkesir’in dadalarıydı bir zamanlar. Belki berabere çember çevirmişlikleri bilem olabilir.

Üç pehlivan çıktı meydana, her biri birbirinden merdane…

************

MB BAŞKANI DÖNMÜŞ

Sessiz ve sedasız bir dönüş. İran Cumhurbaşkanı, İBRAHİM REİSİ’yi karşılama töreninde protokoldaydı. Erdoğan da yaptığı kısa açıklamada, Gaye hanımın arkasında durdu. Piyasalar rahatladı. Görevden alınsaydı, faiz pattadan düşecek, piyasa sil baştan olacaktı. Ohh be dedik yani.

*************

KAYMAK YER MİSİN?

Ülkenin bütün yükünü sırtlayan, halkı kenara bırakıp, maddi ve manevi her türlü konuyu biz hallettik, bütün kaynakları seferber ettik, halkı enflasyona ezdirmedik diyorlar ya vallahi yalan, billahi yalan. Bütün bu işleri başaran biziz, yani halk. ÖTV’Yİ ÖDEYEN BİZ. KE-DE-VE’yi ödeyen biz, zamlara gıkımız çıkmayan biz, kasap dükkanını önünde bekleşen pisiler gibi yalanan biz ,ee sonra sen çık ortaya biz yaptık, biz ettik, biz başardık. Sizin başardığınız en güzel hizmet, paşalar gibi yiyip içmeniz. Ama yediklerinizi de biz veriyoruz… Kaymak yer misin, kaymak…!

**************

OCAK AYI DA ÇIKMAK ÜZERE

CHP GENEL merkezi hala EDREMİT adayını açıklayamıyor. Neden? 12 aday arasında tercih yapılamamasının sebebi nedir? Kim kimin üzerine oynuyor?

Ahmet Akın da bilmesi gerekir. Değil mi ya.!!

Özgür bey sen Manisa’yı eyi bilirsin ama 900’ü aşkın ilçeleri bilemezsin. Bu işte aranızda güven olması gerekir. Madem Teşkilatlardan sorumlu bir genel başkan yardımcısı var. Bırak o karar versin. Sen Büyükşehirle haşir neşir ol…

***************

ACI VAR MI ACI?

Diyanet durup durup ortalığı karıştırıyor .Yeni bombası ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerini hafta sonu, camiye götürecekmiş. Ev ödevlerine yardım edecekmiş. Sen şuna efendice “beyin yıkama” desene. Milli Eğitim Bakanlığı diye bir bakanlık var var ama onun başındaki muhterem de bu kafada. Oysa ara tatilde her okul yönetimi ev ödevleri konusunda yardımcı olabilir. Çocuklara Arapça kursu mu vereceksiniz açık olun, açık. ACI YER MİSİN ACI…

8 Bakanlığın bütçesinde fazla bütçesi olup, ek bütçe isteyen Diyanet var önümüzde. Bu bütçeye sahip ama hala camilerde Cuma günü yardım isteyen cami yönetimleri var. Mesela, Akçay Merkez camiinin altında onlarca dükkan var. Akçay’ın göbeğinde dükkanlar bunların kiralarını müftülük topluyor. Bu kira tutarı nedir, nereye harcanmaktadır? Gibi gibi… Diyanet aklıselim onlarca Arapçayı çözmüş bilim insanımız var. Bunlardan bi komisyon kurup, KUTSAL KİTABIMIZIN tam anlamlı mealini yazdıramaz mı? Ne ben, ne çocuğum, ne torunum ARAPÇA öğrenmek zorunda değildir. ÖZ dilimiz varken Arapça ne ola ki !!!

***************

HASTAKANE

Niye böyle yazdım? Gençliğimde İstanbul’da hem okulda hem mahallemizde birçok Rum arkadaşlarım oldu. Her gün birlikte yaşam sürdürüyorduk. Hastane diyemezlerdi HASTAKANE derlerdi. KESTANE diyemezlerdi, KESTAKANE derlerdi…

Bu nereden aklıma geldi. 6 yıldır EDREMİT’e HASTAKANE yapılacak diye bekleşip duruyoruz. Ali Aydınlıoğlu vardı. AKP’den vekilimizdi, neredeyse her ay gazetemize gelir MÜJDE VERİRDİ. “Hastakanemizin temelini bir iki aya kadar atıyoruz” diye müjdeli manşet atardık.

Gel zaman git zaman devran döndü ALİ BEY emekliye ayrıldı. Devasa site yaptırdı inşaatçı oldu. Şimdi yine bir AKP’li vekilimiz var, o da canı sıkılınca müjde yağdırıp manşetten haber yaptırırdı “EDREMİT’TE BÖLGENİN EN TEŞEKKÜLLÜ hastakanesini YAPIYORUZ” dedi. Ama ortada ne hastakane var var ne kestakane ! Nerele yapılacağı bile hala kesin değil. 7 YILDA NÜFUSU 200 BİNE DAYANAN BİR İLÇEYE HASTAKANE YAPTIRAMIYORSANIZ neye yararsınız? Millet sabahın 5’inde muayene no’su almak için kuyruğa giriyor. Randevu sistemimin çöktüğünü bizzat, AKP’li vekil geçen sene itiraf etti bana telefonda “bizde o konuda dertliyiz” dedi. Dertliysen iktidarın vekilisin, bastıracaksın bu işin yetkilisine arızayı düzelttireceksin. Sağlık Bakanı beyin para işareti yaptığı hareketin de hesabını soracaksınız. Ama sistem sizi de gömdü. Yetkisi olmayan bir Bakanlık olursa bizde olur. Kalan sağlar bizimdir hesabı

****************

S.HASAN ARSLAN ANKARA’DAYMIŞ!

Hala adaylık peşindeyse valla kendisini kutlamak isterim. Madem adaysın aynı partiden neden 12 aday adayı çıktı onu bir düşün be kardeşim. Yapamadın. Yapamadım de halktan özür dile ve kendi işine bak… Para aramaya gittiysen o da senin ayıbın. KOCATEPE CAMİİNDE avuç açmana ne gerek var. Allah versin derler, gönderirler adamı…

**************

MAKALE OKUMAYAN BİR EDREMİT

İnternete sığınan bir zihniyet. İnternetten makale okuyan kaç kişi var? Kimse iddiaya girmesin. Makale okuduğunu söyleyen sorduğun zaman “ yahu geçen gün yazdım o konuyu okumadın mı? “ AYY VALLA O GÜN OKUMAMIŞIM GAZETE, HEMEN BİR BAKAYIM” ayakları.

Gazete sadece MANŞET YA DA ÜÇÜNCÜ SAYFA DEĞİLDİR. SENİ AYDINLATACAK OLANA MAKALE YAZILARIDIR. Haa benim umurumda değil, bilgisiz kalacak sensin, ben yazıyorum, yazıyoruz ister oku ister okuma.

***************

PARASINI VERDİK, ÜRÜNÜ ALAMIYORUZ

F-16 Keş verdik faizi bile bize yeter o paranın. Şimdi pazarlık başka yere döndü. İSVEÇ’İN NATO’YA girmesine oy ver, gereğini düşünürüz. Yine oyalayacak. Hatta kullandığımız uçakların bakım kitlerini bile vermiyor. “Ya bunları ver yoksa İNCİRLİĞİN İMARINI DEĞİŞTİR YIKARIM” diyelim mesela hani yani bir hayal. Bunu bile yapamıyoruz. O kitleri kısa zamanda vermezlerse 1-16 LARI UÇURAMAYIZ… Bastır Ankara gücü diyerek tepelerine binmemizden başka tutarımız yok yani.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞ YER

“ Yeni yaptırımlar yolda mı?”

By; A.SELVİ

Bizden not: Gazeteci değil, mübarek Başbakan sanki !

…………………….

ÇÜŞ

Balıkesir’de üçlü ganyan. Kopta gel koçum

……………………

BÜYÜTEÇ

İkizçay’da yol onarımları, kör topal.

………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Teyzemin sakalı olsa, eniştem olurdu.

Sokak jargonu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.