Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
2024-10-02 20:23:46

''Terbiyeli yemek''

Uğur Tarıman

korfezdehaber@gmail.com 02 Ekim 2024, 20:23

Yemeyin terbiyelisi olur da, siyasetin ve yazar çizer takımının terbiyelisi neden olmasın? Son yıllarda ne yazık ki yediği yemeyin terbiyeli mi, terbiyesiz mi olduğunu anlamak zor mu? Bilmiyorsan sormak gerekir, değil mi? Peki siyasetin terbiyelisi? Yıllar önce bir milletvekili, seçildikten birkaç ay sonra “Siyasetin ahlaklı olmadığını anladım. Vekillikten istifa ediyorum.” demiş ve söyleminin arkasında durmuştu. Son yıllarda böyle ahlaki etikliği olan vekil ve siyasetçi neden tükendi? Eski bir söz vardır: “Üzüm, üzüme bakarak kararır.” Fazla değil, 20 yıl öncesini hatırlayın. Ağzı şirazesinden çıkmış siyasetçi hatırlıyor musunuz? Birbirlerini mahkemeye verip okkalı tazminat alanlar var mıydı? Demirel, Ecevit, Bölükbaşı, Özal gibi siyasilerin karikatür dergilerinde dansöz kıyafetleriyle karikatürleri yayınlanırdı. Ama hiçbiri çizerlere tazminat davası açmamıştı. Demirel kendine muhalif olan siyasilere fıkralarla yanıt verirdi. Adalet sistemi, bugünkü siyasilerin açtıkları davaların kaçına takipsizlik kararı vermiştir? Bugün mesela İmamoğlu hakkında istinafa bile düşmemesi gereken bir kelime için İmamoğlu'nun siyasi hayatı bitebilir. Ne söylemişti? "Ahmak." Peki iktidar siyasileri neler demişti? Sayısı bilinmiyor. Daha dün Bahçeli, ATEŞ’in annesine figüran dedi. Ana yüreği, yanan yaşlı bir kadın evladının katillerinin bulunamadığı için kıvranırken yaşlı bir anaya geçerli mi? Torunlarımıza TV ana haber izletecek durumda değiliz. Yine bir söz vardır: "Ahlak sükut etti." Dedikten sonra çuvaldızı biraz da kendimize batırmak gerektiği düşüncesindeyim. İlgili ve yetkililere sorup soruşturmadan siyasilere benzer üslupla klavyenin tuşuna basmak etik mi? Ulusal basın arenasında atış serbest. Evet, ahlak sükut etti. Bu konuda söylenecek sadece bu kelime kaldı.

CHP Genç ama gençlik ateşi siyasette geçerli mi? Siyaset deneyim ister, kıvrak zeka ister. Bunları neden yazıyorum? Son Meclis açılışındaki yaşananlar. Bunu da kenara bırakalım. Cumhurbaşkanlığı aday konusu. İmamoğlu ve Yavaş’ı gün geldiğinde kıvrak bir çalım atarak saf dışı bırakabilir diyenler çoğunlukta. Her ne kadar ben aday değilim dese de makam önemli; kimse hayır diyemez. Ayrıca ortam siyaset ortamı, siyasetin neyi olmaz, yukarıda yazdım. Barınak yapılması kaçınılmazdır. Kötü zaman.

Altınoluk
Bu şirin tatil beldesinin bile bir minik de olsa mendireği ve barınağı var. Yıllardan beri yazıyorum, Akçay'a mendirek ve bir barınak kaçınılmazdır. Ama zaman biçimsiz. Devlet hastanesini yapamayan bir iktidar, CHP ağırlıklı bir Akçay’a ne mendirek yapar ne barınak. Esasen Edremit, oldum olası üvey evlat muamelesi gördü, görmeye devam edecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.