Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
2024-10-06 14:10:12

''Okulları bırak, sokakları temizle''

Uğur Tarıman

korfezdehaber@gmail.com 06 Ekim 2024, 14:10

AKP belediyelerin okulları temizlenmesi için yaptıkları girişimleri engellediği için yaptığınızı, ben de diyorum ki hadi bu karşı çıkmanızı korkusuna verdim ama esas temizlik sokakların temizliğidir. Bu temizliği de belediyelere atarak sıyırmak diyelim. Ama bu sokak öyle süpürme olayı değil, aziz dostum. Sokak derken çoluk çocuk ailece dolaştığımız yerlerden bahsediyorum. İşinden çıkıp evine gitmekte olan kadınların ar ve namuslarının korunması anlamında temizliktir. Mevcut ama rafta tozlanan, Anayasamızda yazan can ve mal güvenliği, ülkeyi yöneten kadronun baş meselesidir. Onlarca suç GBT’si olan saldırganlar sokaklarımızı kirletirken, bunları temizleyemeyen kadrolar sanki taammüden bu pislikleri görmemezlikten gelmekte gibi. Geçen gün İstanbul’da sokak ortasında tecavüze yeltenen bir sapık, kadın şikayetçi olmadığı için serbest bırakıldı. Bu sapıktan şikayetçi olmayan kadının tüm hakları yok sayılmış oldu. Eğer bu sapıktan şikayetçi olsaydı, sapık en fazla iki ay yatıp çıkacak, kadın şikayetçi olduğu için çıkınca takip edip öldürmeyeceğine dair adaletin elinde garantisi var mı? Uzaklaştırması olanlara mani olamayan sistem, adalet saraylarını bir katı bu sapıklar için misafirhane yapılacak sanki. Yeni anayasa yapılacağına mevcut Türk Ceza Kanunu tam anlamıyla uygulanmalı. Yeni anayasa da can ve mal güvenliğimiz nasıl bir yenilenmeye bağlanacak? Aynı tas, aynı hamam. Kimse heveslenmesin. Uyuşturucu cenneti olduk. Baronlar ve baronessler ülkemizde cirit atıyorlar. Neredeyse işportada satılacak... Durum vahim. Orta Doğu bataklıksa, ülkemiz de uyuşturucu batağında.

DÜNYA BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİ Geçtiğimiz gün bir ulusal yayın haber başlığı... Binlerce Müslüman Orta Doğu’da öldürülürken, bırakın dünyayı, etrafı Müslüman ülkelerle çevrili Gazze’ye yan gözle bile bakmayan sözde Müslüman ülkeler, sarışın kadınların koynunda günlerini gün etmekteler. Topraklarındaki kara su, bir bakmışsınız ki Yahudilerin ellerine geçmiş. Demedi, demeyin olacağı bu...

AKÇAY’DA KOMİK BİR İLAN
Yıllarca boş duran Kordon’daki sahil sıhhiye binasının kapı camında şöyle bir duyuru asılmış: “SAĞLIK OCAĞI DEĞİL”. Ne kadar komik. Tıpkı yıllarca boş duran beş katlı bina gibi komik. Yakışanı da bu esasen.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.