“Yorgunum Hancı”

Son trend, YORGUN MERMİ... Yapılan açıklamaya göre ülkemizde, her ay 2 kişi yorgun mermiyle hayatını kaybediyormuş. Yorgun mermi nereye yatak sereceğini bilmeyen, insan gibi mermi de kimin bedenine gireceğini bilmiyor.

Kutsi, ERGUNER’in yıllardır günümüzde bile dillerden düşmeyen bir güftesi vardır. Tee Müzeyyen SENAR dahi okumuştu.

Gurbetten gelmişim yorgunum hancı

Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş

Sana her şeyimi anlatacağım

Otur baş ucuma sor yavaş yavaş”

Gibi hüzünlü bir güfteydi… Ruhen yorgun bir insanın pür melali yani… Havaya mermi göndermeyi bile marifet sayan cehalet, hiç günahı olmayan bir insanın hayatını söndürüyor. Kurşun adres sormaz hesabı yani… Soylu döneminde ruhsatlı silahların mermi hakları 1000 adede çıkarıldığı gün bu köşeden sormuştum “bu 1000 mermiyi nereye sıkacak, topluca savaşa mı giriyoruz diye” TIK ÇIKMADI. Bizim BALIKESİR VEKİLLERİNE BİLE söyledim. AYTEKİN ÖNERGE VERDİ, SOYLU’DAN YANIT ÇIKMADI… BU HATALI BİR TANIM, YORGUN DEĞİL ŞAŞKIN MERMİ… Eskiden her erkeğin kıç cebinde plastik tarak vardı, şimdi her erkeğin ! kıç cebinde silah var. Enflasyon

**************

HUKUK RÖTAR YAPARSA

Taksim meydanında 1 mayıs kutlamaları yasaklanmasını yıllar sonra YÜKSEK MAHKEME yani Anayasa mahkemesi “HAK İHLALİ KARARI VERDİ” Bu hak İADE EDİLECEK Mİ ? Zannetmiyorum. Buna da bir kulp takılacak ve uygulanmayacak. Batıya gittiğimizde biz DEMOKRATİK BİR ÜLKEYİZ diyoruz ama döndüğümüzde, pişmanlık duyanlar gibi kulp hediye edilecek. Ülkemizde HUKUK RÖTARLI ÇALIŞIR, STATÜSÜ KABUL GÖRMEKTEDİR YANİ.

*************

ÖZGÜR ÖZEL

Gafın belini kırdı… Şeyh SAİT için, “NE HAİN, NE MASUM DİYEMEM” dedi. Kayyumla yönetilen Diyarbakır’ın kayyum sıfatlı valisi 15 km.lik bulvara ŞEYH SAİT BULVARI adını verdi. Bahse konu şahıs için en güzel açıklamayı yani tanımı Devlet BAHÇELİ YAPTI. Özel, toyluğunun bedelini koca bir CHP camiasının sırtına yükledi. Bu konu AKP’ye verilmiş bir koz olarak sonraları CHP ye geri dönecektir.

*************

YASTIK ALTI ALTIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomideki zayıflığı kabul ederek “yastık altındaki altınlarınızı hazineye verin” dedi. Dedi ama dinleyen olmadı. Son bir ay içerisinde güney doğu ve doğudaki aşiret mensupları düğünlerde geline bavul dolusu altın taktılar. FOTOĞRAFLI OLARAK BÜTÜN Türk basınında haber olarak geçildi. Sanki dalga geçiyorlar. Bu altınların vergisi yok mudur? Amerikalıları sevmeyiz, hep eleştiririz ama ekonomiyi ayakta tutan harika bir vergi sistemleri vardır. Kuruşuna kadar alır alıyor vergisini… Toplumun nabzını eyi bilmesi gereken devlet yönetimi böyle karşılığı olmayacak söylemlerden kaçınmaları gerekir.

************

VAKIF ENFLASYONU

Daha önceleri de değinmiştim… Bizim gençliğimizde, VAKIF adını nadir olarak duyardık ve VAKIF tanımı bizim için son derece önemli ve ağızlara sakız yapılmamış bir saygın kurum olarak bilirdik. Bugün kafayı sallasan vakıf’a çarpıyor… İKİ gün önce, bir vakıf adı daha çıktı ortaya, “PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI”.

Gel de gülme. Bu vakıfları kim denetler, kim hatırını sorar bilinmez ama bunlara para akışları el altından yapılır. Milli EĞİTİM Bakanı tarikat ve cemaat okullarının arkasında duran bir açıklama yaptı. Güldüm. EĞİTİMDE DÜNYA SIRALAMALARINDA SONLARA NEDEN DÜŞTÜĞÜMÜZÜN göstergesidir… Bir daha güleyim bari bir kilo pirzola yemiş olayım…

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞGİ YER

“ERASMUŞ PROJESİ FENOMEN OLMAK ÜZEREYKEN”

By; Gazeteler

Bizden not: ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER İÇİN AB’nin

Yolladığı paraları, birileri nemalanmış. Yani mamalanmışlar !

Bu yaşıma geldim böyle torbacılık görmedim. Deniz ve keriz.!

**************

ÇÜŞ

Siyasetçiye, terbiye dersi müfredata eklensin diyen Gazeteci SULTAN UÇAR‘ın köşe yazısının başlığı ADABI MUAŞERET.

Yani yerinde bir görüş. Ben bu konuyu üç gün önce köşemde irdelemiştim. Vekil olmadan önce bu içerikli kursu başarıyla bitirenler mebus olsunlar.

**************

BÜYÜTEÇ

Edremit Zeytin kavşağından Endüstri meslek okuluna saparken SİNYALİZASYONLAR neden zırt pırt arızalanıyor?

**********

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Hırsıza, hırsız olduğunu unuttursan, sana hırsızlık

dersi verir.

FRANSIZ ATASÖZÜ

*************

SURİYE’Lİ SAYISI EDREMİT’İ SOLLAMIŞ

Yapılan resmi açıklamaya göre, 238 bin SURİYELİ,Türk vatandaşı olmuş. Resmen kayıtlı kuyutlu. Edremit’in NÜFUSU 200 bin olmadan bizi sollamışlar. Hastane beleş, okul beleş, vergi beleş, bu yetmiyormuş gibi, dağdaki geldi bağdakini kovuyor hesabı, bize kafa tutuyorlar. Yükümüz ağır yani. Allah sonumuzu hayır etsin…

*************

MERKEZ BANKASI’NIN BAŞI

Ev kiraları çok pahalı diye İstanbul’da annesinin yanına yerleşmiş. Resmen ve alenen bu yaşam şeklini ekranlarda açıkladı. Aylık geliri yani maaşı 300 bin TL imiş. Yani işi tersinden okursak 300 bini olan fakir, 7500 TL’si olan zengin. Dünyada böyle zengin bir ülke var mı acaba?

************

HIFZISSIHHA

2001’de AKP tarafından kapatılan ve aşı üreten bir kurum, Sağlık Bakanı KOCA’nın demesine göre yeniden açılacakmış. AÇ, KAPA ARTEMA misali…

AKP’den önce Türkiye de TRAKTÖR YOKTU DİYEBİLEN tarihimizi ezbere konuşabilen bir AKP’Lİ KADIN VEKİL MECLİSTE BÖYLE dedi. Ve biz bunlara çuvalla maaş veriyoruz, her türlü lüks yaşamlarını sağlıyoruz ama ülkemizi tanıtamıyoruz… Türkiye’de kaç tarihinde Traktör fabrikası kurulduğundan haberi olmayan ve kaç tarihinde İRAN’a traktör ihraç ettiğimizi bilmeyecek kadar ALİM olanlara biz bu ülkeyi emanet ediyoruz. Ve ne yazık ki bunlarda suç yok. Hala bunların arkasını sıvazlayan ilim irfan sahibi ! olan AKP sevdalıları var. Vay benim ülkem vay. Sözde mürekkep yalamışlar, sözde lise bitirmişler ve tabii ki yalandan üniversite bitirip, kendini ulema zanneden yalan dolanların arkasında duranlar. YAZIKLAR OLSUN. Aldığınız maaş ne olsun? İşte ondan olsun… Ben 81 yaşımdayım böylesine geçmişini bilmeyen siyasetçiler görmemiştim. AKP’ye teşekkür ediyorum tanıştırmış oldu.

YORUM EKLE