1- Bebek bekliyorum, çocuğum olacak. Ne tavsiye edersiniz?
Çocuk ana rahmine düştükten itibâren gözle, dille, kulakla, elle, ayakla harâm işlememek için elden geleni sarf etmelidir. Yemeye, içmeye çok dikkat etmelidir. Helâl, tayyib olanları yemelidir. Anne, çocuk ana rahminde iken ne ile meşgûlse, meselâ Kur'ân-ı kerîm okuyor, din büyüklerinin kitâplarını, hayatlarını okuyor veyâ onları dinliyor ise, çocuğa da bunlar tesîr eder. Onların bereketin o çocuğa siner. Dünyâya geldiği zamân da, bunların bereketleri gözükür. Yanî, bunlara dikkat edeceksiniz.
2- Bizim burada büyüklerimiz, çift tırnaklı, ot yiyen hayvanların yenebileceğini söylüyorlar. Bu doğru mudur?
Doğru o. Zaten kitâplarda da yazıyor. Tek tırnaklı at, eşek yenmiyor. Ama çift tırnaklı koyun, keçi, sığır, deve yeniyor. Bunlar geviş getirir.
3- Mürekkep abdeste mâni midir?
Kına, mürekkep birbirine benzeyen cinstendir. Derinin yüzeyini yağlı boya gibi kaplamadığı için abdeste ve gusle mâni değildir.
4- Şoförüm. Namaz vakitlerinde bazen, hemen evvel vaktinde kılamıyorum. Mahzuru var mıdır?
Önemli olan vakti içerisinde kılmaktır. Hemen ilk girdiği vakit değil de, bir sâat sonra da kılınabilir. Onun mahzuru söz konusu değildir. Yeter ki, öbür vakit girmeden önce namâzınızı kılın.
5- Tasavvuf nedir?
Tasavvuf, kalbi temizleyerek harâmlardan tiksinerek uzaklaşmayı temîn eder. Farzları, emirleri de severek, zevkle yapmayı temîn eder.
Hazret-i Ali “radıyallahü teâlâ anh” buyuruyorlar ki: Ahmaklık; herşeyi fuzûliymiş gibi hiçe saymak ve câhil insanlarla arkadaşlık kurmaktır.