1- Âyât-i hırzın internetten çıktısını alıp yanımızda taşısak olur mu, ille kendimiz mi yazmalıyız?
Kendimiz yazmamız şart değildir. Çıktısını alıp, naylonla veyâ deri ile yazılar görülmeyecek şekilde güzelce kapatırız ve belden üst yanda olmak kaydı şartıyla yanımızda taşıyabiliriz.
2- Kadınlar muayyen hâlde iken vücûddaki fazla tüyleri alabilirler mi?
Cünüp iken, kadın olsun erkek olsun, bu kılları alması tahrîmen mekrûhdur. Kadınlar muayyen günlerinde bu temizliği yapabilirler. Tırnak da kesebilirler.
3- Kan aldırılabilir mi?
Kamerî ayların onyedi, ondokuz, yirmibiri kritik günlerdir. Bu günlerde hacamat olunuz, buyuruluyor. Kan basıncı artınca, tansiyon yükselir, ölüme sebep olabilir. Kan aldırılabiliyor. Bizden alınan kan, başkasına da nakledilebilir. Bu, dört mezhebde de câizdir. Gayr-i müslimin kanı da, bir müslümâna nakledilebilir.
4- Şâfiî mezhebinde vitir namâzını kaza etmek gerekir mi?
Vitir namâzı, sadece hanefî mezhebinde vâcibdir. Mâlikî, şâfiî ve hanbeli mezhebinde vâcib değildir. Ama vâcib makâmına yakın sünnetdir. Dolayısıyla diğer üç mezhebde kaza etmek gerekmez, sadece farzlar kaza edilir. Şâfiî mezhebinde olan, onun yerine de kaza kılar.
5- Taksitli alış veriş câiz midir?
Câizdir, taksitli alınınca fâiz olmaz.
Ebû Abdullah el-Basrî “rahmetullahi teâlâ aleyh” buyuruyorlar ki: Allahü teâlânın emrettiği şeylere uy. Kim Allahü teâlânın emirlerine uyarsa, sağlam bir kale içinde hıfz olunmuş korunmuş olur.