1- Tam İlmihalde düşmanın şerrinden korunmak için Taha suresinin 37. ayetinden 39. ayetini yazıp yanında taşımak gerekir deniyor, doğru mudur?
Doğrudur tabii ki. Düşmanın şerrinden korunmak için yanınızda taşınabiliyor. Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarında yazılı olan âyet-i kerimeyi yazıp yanında taşımak, okumak tavsiye edilmiş ise, buna inanmak ve ihlâsla okumak gerekir. O zaman Allahü teâlâ şifâ da yaratır.
2- Çok sıkıntılarımız var, ne yapmamız gerekir?
İstigfar okumalıdır. Sadaka da vermelidir. Cenâb-ı Hak, istigfar okunursa yardım edeceğini vaad ediyor.
3- Beyimin kefaret borcu vardı. Ben kimine 25 kilo kimisine 10 kilo un verdim. Kefareti yerine gelmiş midir?
Öyle değildir. Altmış ayrı fakire, herbirine 1750 gram olarak verilecek.
4- Çocuklarım imtihana girecekler. Bunların başarılı olabilmesi için yaşları adedince Rahman suresini okumak gerekirmiş, doğru mudur?
Uydurmuşlar, aslı yoktur.
5- 4444 defa salat-ı tefriciye okunabilir mi?
Kur'an-ı kerimin her harfi şifâdır. Çünkü Rabbimizin sözüdür. Salat-ı tefriciye, salevat-i şerifedir. Okunabilir, mahzuru söz konusu değildir. Salevat-i şerifenin bir çok çeşidi vardır.
6- Saç kestirmenin günah olduğunu bilmiyordum. Saçlarımı peruk yapmak için almışlardı. Şimdi ne yapmam gerekir?
Tövbe istigfar edilir, yapacak başka bir şey yok.
7- Tevbe almak diye bir şey var mıdır?
Böyle bir şey yok. Daha önceki din büyüklerinin huzurunda, âleni işlediği günahlara tövbe edenler var. Ama tövbe vermek yok.
8- Dinde zorlama yoktur deniliyor, bunun manası nedir?
Gayr-i müslimi müslüman yapmak için zorlama yok. Yoksa müslümana emr-i maruf yapmak, nehy-i münker yapmak emirdir, farzdır.
İmâm-ı Birgivî “rahmetullahi teâlâ aleyh” buyuruyorlar ki, Tegannî dinlememelidir. Allahü teâlânın ismi anıldığı zaman Teâlâ ve Tebâreke veya Azze ve Celle, Sübhânallah, Cellecelâlüh diyerek tâzim ediniz. Resûlullah'ın ve diğer Peygamberlerin isimleri anıldığı zaman salevât getirmelidir. Yazarken de bunları açık yazmalıdır.