1- Bankalar bazen verdiği promosyonu bekleterek fazla veriyorlar. Bunu almak câiz midir?
Kullanıyor ve nemalandırıyor. O fazlalık da alınabilir.
2- Belâlardan korunmamız için nasıl duâ etmemiz lâzımdır?
Hergün kırk defa, (Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn) [Yûnüs aleyhisselâmın duâsıdır] okumalıdır. İstigfârı, (Estagfirullah min külli mâ kerihallah) hergün yüz defa okumalıdır. (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh) yüz defa okumalı, yüz defa da salevât-i şerîfe okumalıdır. Yediğine, içtiğine dikkat etmeli, helâlden gelmeli, namâza da riâyet etmelidir.
3- Beyim kâmet getirmeyi unutmuş. Acabâ namâzı oldu mu?
Erkeklerin, farz namâzları [tek başına ve cemâatle] kılarken kâmet getirmeleri sünnetdir. Kadınların kâmet getirmeleri emredilmemiştir. Onlarda bu yükümlülük yok. Erkeklerde var, ama farz değil, vâcib değil, sünnetdir. Meselâ senelerdir namâz kılıyordu, bilmiyordu, hep böyle kıldı, kazaya kalan namâzlarını da kâmet getirmeden kıldı, bunları tekrar iâde etmesi gerekmez. Kâmet getirmek sünnetdir, eğer kâmet getirilmemişse, namâzımız yine sahîhdir, kaza etmiyoruz.
4- Çocuklarımın işleri, akîkayı kesince düzelebilir mi?
Düzelebilir. Çünkü akîka, çocukları belâ ve musîbetlerden korur. Bir de çocuklar, din-i islâmın emrine ittibâ eder, tövbe ve istigfâra devam ederse, onlara da iş rastlayıverir ve evleri de bereketli olur.
5- Kur'ân-ı kerîm okumaya başlarken okunacak bir duâ var mıdır?
Temel kitâblarda yok. Ehl-i sünnet âlimlerinden bazıları böyle bir şey bildirdi ise, onu da red etmeyiz. Ama bizim okuduğumuz temel kitâblarda, Kur'ân-ı kerîm adâbı diye bildirilen kitâblarda, Kur'ân-ı kerîme başlarken şu duâ okunacak diye bildirilmemiş. Bildirilmediği için de biz de nakletmiyoruz.
Ebû Bekr Verrâk “rahmetullahi teâlâ aleyh” buyuruyorlar ki: Kötü huydan, haramdan sakınır gibi sakınınız.