Çorum Valisi Necmettin Kılıç ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi’nde değerlendirme toplantısı düzenledi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ında hazır bulunduğu toplantıda yeni kayıt dönemi öncesi üniversitede yapılan çalışmalar masaya yatıralarak değerlendirildi.
AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, üniversiteleri önemsediklerini belirterek, bir ilin gelişmesinde ve atılımlar yapmasında üniversitelerin lokomotif görevi üstelendiğini söyledi. Toplumun bütün kesimleri bir olduğunda daha başarılı çalışmalara imza atıldığını dile getiren milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’da güzel bir birliktelik sağlandığına dikkat çekti.
Rektör Alkan’ın göreve geldiği günden bugüne kadar büyük işler başardığını dile getiren Ceylan, 7 yıllık süreçte büyük işler yapıldığını ve üniversitenin en büyük sorunlarından birisi olan kampüsün çözüme kavuştuğunu hatırlattı.
Kuzey Kampüs içerisine bir cami inşa edileceğini açıklayan Ceylan, 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan caminin külliye konseptinde olacağını ifade etti.
Verimli bir üniversite olmanın başında Tıp Fakültesi geldiğini belirten Ceylan, 62 öğrenci ile bu yıl tıp fakültesinin Çorum’da eğitime başlayacağını belirtti. Yeni yapılan hastaneyi Sağlık Bakanlığı ve üniversitenin ortak kullanacağını kaydeden Ceylan, tıp fakültesindeki stajyer doktorlar sayesinde acil servisteki doktor sıkıntısının ortadan kalacağını kaydetti.
100 öğretim görevlisi ile tıp fakültesinin eğitme başlayacağını söyleyen Ceylan, “Bunların içerisinde profesör ve doçent doktorlar var. Çorum’da hastalar artık profesörlere muayene olabiliyor” dedi.
Yeni hastaneye taşınma işlemlerinin bir program dahilinde devam ettiğini anlatan Ceylan, “Hastane konusunda polemik yapmaya gerek yok. Her şey kontrolümüz altında. Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 500 milyon TL’lik bir yatırım. Çorum’a bir kalemde yapılan en büyük yatırımlardan birisi. Yeni hastane 10 Temmuz itibariyle zaten muayene hizmeti vermeye başladı. Ancak eski hastanede yatanların sağlık hizmetinin de kesilmemesi için taşınma işlemi belli bir plan içerisinde yapılıyor. Hastanede herhangi bir problem yok. Her şey kontrolümüz altında. Mutlaka bu kadar büyük bir projede ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Bunun da anlayışla karşılanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çorum Valisi Necmettin Kılıç ise, Çorum’un altın çağını yaşadığını söyledi.
Çorum’da bürokrasi ve siyaset birbiriyle uyum içerisinde çalışmasının meyvelerini aldıklarını dile getiren Vali Kılıç, ‘2016 yılında Çorum’daki projelerin toplam tutarı 1 milyar 200 milyon lira iken 2017 yılında bu rakam 3 milyar 700 milyon liraya yükseldi. Çorum’da gördüğümüz alıp götüren yukarılara taşıyan birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını önemsiyoruz. 2017 yılı Çorum için altın yıldır. Yıl bittiğinde neler yapıldığını paylaşacağız. 2017 yılında Çorum yüzde 120 oranında atak yaptı” diye konuştu.
Türkiye’de ilk defa bir ilin üniversite ile beraber 2023 hedeflerine yürüyecek stratejik plan yaptığının altını çizen Vali Kılıç, “Stratejik plan tamamlandı. Eylem planına geçeceğiz. Üniversite ile şehir ilişkisinin güzel bir örneğini Çorum’da gerçekleştiriyoruz. Kampüs içerisinde kurulacak olan öğrenci yurdunu önemsiyoruz. Eğer kampüste 4 yıldızlı otel seviyesinde yurtlar yaptığımızda öğrenciler konfora kavuşacak nakliye parası vermediği için kredi kendisine de yetecek. Hitit üniversitesinin markalaşmasına katkıda bulunacak. Bu çalışma da sona gelindi. Güzel gelişmeler oluyor, olmaya devam edecek. Tüm potansiyeller tespit edildi. Bu potansiyelin nasıl değerlendirileceği konusunda da yol haritası çıkacak. Sağlıkta bölgenin lideri olmamıza çok az kaldı. Yakın gelecekte sağlıkla ilgili müjdeleri duyacağız” ifadelerini kullandı.
Alt yapı çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, “2017 yılına girmeden kırsal kesimde alt yapı eksiklikleri bitecek dedik. Yılda 100-150 kilometre yapan İl Özel İdaresi yılın yarısında 255 kilometre asfaltı serdi. Sezon sonuna kadar 560 kilometre asfalt yapılacak. Asfaltsız gidemediğimiz köy yolu kalmayacak. 1 milyon 300 bin metrekare kilitparke ihalesi yapıldı. Bunun 600 bin metrekaresi döşendi. İçme suyunda 81 adet köyde ihale yapıldı. 14 tanesi bitti. Çorum’a çok baraj yapıldı. Baraj suyunu tarlaya taşıyacak mekanizma lazım. Suyu toprakla buluşturduğumuzda çiftçimizin geliri de artacak. Özel idareden bütçe ayırdık. 65 köye 65 tane sulama tesisin ihalesi yapıldı. 18 köye su taşınması başladı. Çorum şuanda fark edilen bir il. Bu farkedilme inşallah yakında kıskanılmaya dönüşür. Birliğimizin devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, bu yıl öğrenci sayısında 20 bini geçmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Öğrenci sayısının artmasından ziyade mezunların iş bulmasının, istihdam oranlarının artmasının, bölgeye ve ülkeye katkı sunacak bir yapılanmayı arzu ettiklerini dile getiren Alkan, “Bir öğretim elemamına 20-25 öğrenci planlaması yapıyoruz. BESYO fakülteye dönüştü. Güzel Sanatlar Fakültemize öğrenci alımına başlanacak. Üniversitemizin doluluğu oranı çok yüksek. Son üç yılın doluluk ortalaması yüzde 96 civarında. Genç bir üniversite olmamıza rağmen Antartika’ya giden bir üniversiteyiz. Her geçen gün sıralamamız yükseliyor. Teknokentimiz, merkez laboratuarımız, uluslararası organizsyonlarla üniversite adından bahsettirmeye başladı. Hitit üniversitesi Çorum’un önemli bir değeri. Bundan sonra hep beraber omuz omuza üniversitemizi daha ileriye götürmek amacımız. Bizimle beraber kurulan üniversiteler arasında hızla ilerliyoruz. Kampüsü olmayan tek üniversite bizdik. 2011 yılı MYO’ya hoca bulamıyorduk. Şimdi 100’ün üzerinde hocamız var. Tıp Fakültesi kurduk” dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 18:46