''İl olmak ya da olmamak''

Geçtiğimiz gün ulusal yayında il olmaya aday ilçelerin listesi geçildi. Listede Bandırma ve Edremit alta idi. Bandırma'nın nüfusu 126 bin, Edremit’in 122 bin olarak belirtilmiş ve diğer kriterler üzerinde çalışmaların devam ettiği geçildi. Burada dikkatimizi çeken konu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın tutumu; kendisine bağlı bu iki ilçeden hangisini destekleyecek? Kamuoyunda Akın’ın Balıkesir yanlısı olduğu söylenmekte. Edremit medya mensubu olarak bu konuyu doğrudan kendisine sormak ihtiyacım vardı ama kendisine ulaşmak Biden’e ulaşmaktan zor olduğu için ben de sokağın sesine taraf olarak Akın’ın Bandırma yanlısı olduğu ortada durmakta. Akın’ın başkan olduktan sonra tutumu 360 derece yön değiştirdi. Ne kendisine ne de danışmanına basın mensubu olarak ulaşmak imkansız hâle geldi. Seçimden önce Edremit’te kahvaltılı toplantıda bire bir iken “Ağabey senin bana verdiğin desteği unutamam” demişti. Hal böyle olunca yukarıda değindiğim “Akın’a ulaşmak Biden’e ulaşmaktan zor” şeklinde yazma hakkım doğdu. Büyük baba olan her torununa eşit davranması gerekirken tam tersini yapması hiç ama hiç yakışmadı.

Yukarıdaki konuya ek olarak Küçükkuyu’nun da Edremit’e bağlanması son derece etik bir eylem olur. Küçükkuyu minibüsleri ve belediye halk otobüsü tarifeli hizmet vermekte. Edremit Devlet Hastanesi’ne gelenlerin sayısı da belli. İş dünyası keza... Edremit’te gazete çıkaran, Edremit’te mali müşavirlik yapan Ensar Aytekin’in bu konuda nasıl düşündüğünü merak etmemek elde değil.

Göç

Suriye'den sonra akın akın ülkemize gelen göçmenleri taammüden buyur eder gibi tutum, ülkemiz demokrasisine darbe vuracak. Orta Doğu'dan gelen bir adamın iki karısı varsa hem iki kadını hem de bunlardan olan çocukları vatandaşlığa almaktayız. Ev alsalar bile her karısına da bu hakkı tanıyoruz. Yaşam tarzları bize tam olarak ters düşeceğine göre, ülkemiz karmaşa içinde düzensiz bir yapıya doğru hızla yol almaktayız. Mesela Edremit’te yaşayan kaç göçmen var, tam rakam biliniyor mu? Yaşam biçimimiz tamamen değişecek mi? Tehlike geliyorum demez, gelir. Geldi bile.

Sabıka rekordmenleri

Son günlerde yakalanan ya da suç işleyip kaçanların suç dosyalarının ortalaması 12-15 suçtan oluşuyor. Ellerini kollarını sallayarak bellerinde silahla dolaşmakta, işlerine devam etmekte. Salıverilmelerinin önemli sebebi acaba cezaevlerinin yetersizliği mi? Batıda uyuşturucunun sarmaladığı ülkeler var ama cezaevlerinin kapıları ardına kadar açık. Yani suçlu yok. Neden? Başlıca nedeni kültürel boyutlar... Ne acı!

Metin Yılmaz

Sözcü gazetesinde 17 yıl görev yapan ve onlarca yazısı yayımlanan Yılmaz veda yazısı yazdı. Ben de 27 yıl Edremit Olay gazetesinde her kademede görev yaptım. Çok değerli iktidar, yerel gazetelere balyozu indirmesi ile veda yazısı yazmadan ayrıldım. Ayrıldık... Biz kimleri denedik, kimlere kaptanlık yaptık. Bu meslek amatör ruhla yapılırsa hedefine ulaşır. Allah’a şükür rotamızı değiştirmeden yazmaya devam.

YORUM EKLE