Burhaniye’de yol çalışmaları yaz boyunca hız kesmedi

Burhaniye’de alt yapı çalışmalarıyla bozulan ve zamanla yıpranan yollarda, Burhaniye Belediyesi hız kesmeden yapım ve onarım işlemlerini sürdürüyor.

Burhaniye’de yol çalışmaları yaz boyunca hız kesmedi

Mevcut yolların ömrünü uzatmak, sürüş konforunu arttırmak ve su sızdırmazlığını sağlayarak yüzeydeki çatlakları ve deformasyonları onarmak için, hava sıcaklığının yüksek olduğu aylarda yapılan sathi kaplama çalışmaları ilçede yaz ayları boyunca hız kesmeden sürdü. Çalışmalar kapsamında 80.000 metrekare 1. Kat sathi kaplama, 6.000 metrekare 2. Kat sathi kaplama olmak üzere toplam 86.000 metrekare sathi kaplama yapıldı. Pelitköy, İskele, Öğretmenler, Geriş, Kocacami, Memiş, Yunus Mahallelerinde sürdürülen çalışmalarda Burhaniye’de trafik akışının yoğun olduğu bir çok yolda sathi kaplama çalışmaları 2024 yılı için tamamlandı. Havaların serinlemeye başlaması ile sona erdirilmek zorunda kalan sathi kaplama çalışmalarının ardından yıl boyunca sıcak asfalt ve parke taşı kaplama çalışmaları devam edecek.

Belediyeciliğin, bölgede yaşayan her insanın her konuda yanında olduğunu hissettirmek ve vatandaşlara daha yaşanılabilir bir şehir sunmak için durmadan çalışmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gerek doğalgaz gerekse su ve kanalizasyon çalışmaları nedeni ile ilçemizdeki her yol, her sokak kazılarak deforme edildi.  Alt yapı çalışmalarının ardından tüm imkanlarımızla yollarımızı yenilemek için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu süreçte birçok yolumuzu, caddemizi ve sokağımızı yeniledik. Bu yıl da yaz aylarında sathi kaplama çalışmalarımıza yoğunlaştık. İlçemizde tek bir bozuk yol kalmayana kadar  çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER