Selanik-Naousa ve Edremit Gelini

Selanik-Naousa ve Edremit Gelini

Selanik-Naousa ve Edremit Gelini

2016 Yılında Maria Loumpourdi tarafından kurulan ve Türkiye Temsilcimiz Hasan Kadakçı ikilisiyle  Türk –Yunan Uluslararası Kültür ve Sanat kardeşliği 8. kuruluş yıldönümünde Naousa‘da Endüstriyel Kültür Miras binasındaki  Sergi salonunda Türk-Yunan sanat dostluk anılarını 115 sanatçının  eserleriyle  katılımında kıyafet balosu eşliğinde mutluluk tebessümlerini zirveye çıkardı.

Uluslararası sanatçıların katıldığı şehirler; Atina, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Mersin, Ordu, Denizli, Bodrum, Samsun, Balıkesir, Selanik ve Naousa’lı  sanatçıların katılımı yanı sıra daire amirleri, halk açılış kurdelasını, kuruluş başkanı Maria Loumpouirdi, Belediye Başkanı Nikaloas Koutsoğiannis, Başkan Yard. Vicky Daniilidou,Türkiye Selanik Baş Konsolosu Serkan Gedik tarafından gerçekleştirme mutlulukları fotoğraf karelerinde unutulmaz anılarda yerini aldı.

Naousa Doğa ve tabiat özelliği ile sessiz kent ünvanını alacak konumda ve çevrede, yollarda hiçbir atık malzeme olmayışı kültürlerin ve Kazdağı’nı aratmayacak oksijeni ile birçok sanatçının buraya yerleşme özlemini arzulattı.

Büyük İskender Anıt Müzesi’ne Bin Pınarlı İda, tanrılar dağından 1774 metreden alınan toprak sembolik olarak rüzgâra savrularak armağan edilirken kardeşlik duyguları daha çok pekişti.

Müzeler, Vera kent sokakları, Nausa geceleri, kafelerdeki güler yüzlülüğü, panoramik kent manzaları, su cenneti ve ekilmemiş bir karış toprakların olmayışı ve halkın güler yüzlü davranışlarında hiç yabancılık çekilmedi ve dil konusunda Türk asıllı-Tercüman Elif Dumanoğlu Solakidis özverili çalışmaları ile veda gala gecesinde Türkiye’mizin önemli kültürel gecelerinin solisti Sevgi Son Sualp ipek sesiyle sahne alışı ve özellikle Edremit’in gelini parçasını özel yorumlarına, Efem Folklor giysileri ve eğitimi ile Saliha Özduygu ile Haşmet Demirbil’in eşlik etmesi gecenin unutulmaz anısına ayrı birer renk katmaları ve anı fotoğraf çektirme yarışı gecenin hafızalardan silinmeyecek yerini aldılar..

Bir başka renkli anı Eylül ayında doğanlardan 9 kişi  aynı pasta üzerindeki mumlarını üfleyerek yeni bir yaşa adım attılar. Bu fikri gerçekleştiren Haşmet Demirbil katılan yaş günü dostlarına kitaplar ve yöresel el yapımı zeytinyağlı sabun ikram ederken,Türk ve Yunan dostlar bu mutlu beraberliğin devamına çığ gibi büyümesi temennisiyle 2025 yılında Türkiye’mizde gerçekleştirilecek sanat günlerine yeni dostlarının katılımıyla  beraberlik planlarını kurmaya söz verdiler.

(Haşmet Demirbil)  

Haberimize aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

www.facebook.com/balikesirkorfezdehaber
https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.facebook.com/korfezdehaberajansi

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2024, 13:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER