Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Balıkesir'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye Buluşmaları" etkinlikleri için Balıkesir’e geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar Balıkesir'de

Bakan Bayraktar, Balıkesir’de rüzgar gibi eserek, “Bor karbür bizim katma değerli madencilik vizyonumuzun en önemli örneğidir”dedi.

Bandırma'daki tesisininde bin 350 tonluk yıllık üretime çıkıldığında bu ürünün değerinin yaklaşık 70 kat artmış olacağına dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, “ Savunma sanayii, nükleer, uzay-havacılık gibi birçok kritik alanda kullanılabilecek. Böylece bu alandaki ithalatın da önüne geçerek cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacağız. Eti Maden Bandırma İşletmemizi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldık. Ardından TRBOR tesislerimizde bor karbür üretimini yerinde inceledik. Ülkemiz dünya bor rezervlerinin %72’sine sahip. Bor karbür bizim katma değerli madencilik vizyonumuzun en önemli örneğidir.”dedi

İl Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığında, "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında milletvekillerimiz ve partimizin kıymetli mensuplarıyla bir araya geldiklerini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “ Milli enerji ve maden politikamızı kendileriyle paylaşarak ülkemizin enerji geleceğini şekillendiren projelerimiz hakkında istişarelerde bulunduk. Türkiye'nin enerjide bağımsızlık hedeflerine ulaşması için attığımız adımların, milletimizin refahına olan katkısını bir kez daha vurguladık. Ülkemize hizmet yolunda omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Ustaoğlu’na misafirverliği için teşekkür etti.

Bayraktar, buradan Balıkesir Valiliği’ni ziyaretinde Vali İsmail Ustaoğlu tarafından çiçeklerle karşılandı.

Ziyarette, Balıkesir’in potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirmek için yürütülen çalışmalar ele alındı

Bakan Bayraktar, “Valimiz İsmail Ustaoğlu'na misafirperverliği için teşekkür ediyorum”dedi.

Balıkesir Bigadiç’te Eti Maden Granül Bor Üretim Tesisi’nin açılışını yaptı

Balıkesir'den Bidagiçe'e geçen Bakan Bayraktar, “35 bin ton üretim kapasitesine sahip tesisimiz ile yıllık yaklaşık 700 milyon TL gelir hedeflenen Granül Bor Üretim Tesisi ile birlikte Eti Maden’in Bigadiç’teki toplam istihdamını bin 211’e, Balıkesir’deki toplam istihdamı da 2 bin 700’e yükseltiyoruz. Balıkesir Bigadiç’te Eti Maden Granül Bor Üretim Tesisi’nin açılışını büyük bir gururla yaptık. Tesisimiz ile bitki sağlığı ve verimli üretim için gerekli olan, gübre endüstrisinde ihtiyaç duyulan granül boru üreterek ürün yelpazemizi genişletmiş oluyoruz.”ifadelerini kullandı.

(Bekir Terzioğlu-Mustafa Yamaner)

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2024, 19:52

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER