Balıkesir Polis & Jandarma 24 saat 01.10.2024

Balıkesir Polis & Jandarma 24 saat 01.10.2024

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Balıkesir Şube Müdürlüğüne bağlı Bandırma Şefliğine bağlı ekipler ile birlikte, Çevre, Doğa ve Hayvanların korunması, kaçak avcılığının önlenmesi, doğal ekosistemlerin korunması, biyolojik çeşitliliğin sürdürülmesi, yaban hayvanlarının popülasyonlarının korunması ve avcıların eğitilmesi konusu ile toplumsal farkındalığın arttırılması maksadıyla 27-29 Eylül 2024 tarihleri arasında (130) Avcının, Bandırma, Gönen ve Manyas ilçeleri sınırlarında bulunan (Mişakça, Aladağ, Doğancı, Edincik ve Akçapınar) genel ve devlet avlaklarında, Avlanma İzin Kartları, Avcılık pulları, Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri ve tüfeklerindeki takozları denetlenerek kontrol edilmiştir.

Yapılan önleyici kolluk görevleri esnasında sorumluluk alanımızda bulunan Manyas ilçesi Kocagöl Mahallesi yolu üzerinde kanatlarından yaralanmış şekilde yaralı (1) Adet “Leylek'' cinsi yabani kuş hayvanı bulunarak, Leyleğin tedavisinin yapılarak doğaya bırakılması amacıyla Kuş Cenneti Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edilmiştir.

Çevre, doğa ve hayvanların korunması, hayvan hakları bilincinin geliştirilmesi ile toplumsal farkındalığın arttırılması yönelik faaliyetlerimize ve yaban hayatın korunması ile beslenmesi faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; sorumluluk bölgemizde suça karışan ve ilgili dosyalar kapsamında takibi yapılan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Edremit/Avcılar Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; “Büyükbaş veya Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı Hakkında Hırsızlık” suçundan 5 yıldır aranan ve hakkında toplam “17 yıl 2 Ay 5 Gün” kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.T.(E-33) isimli şahsın, yakalanması amacıyla teknik ve fiziki takibinin yapıldığı, teknolojik imkân ve kabiliyetlerden yararlanılarak şahıs hakkında araştırmalar derinleştirilmiştir.

Şahıs,Edremit İlçesi Kızılçukur Mahallesinde kendisini farklı isim ile tanıtarak saklandığı hayvan barınağında tespit edilmiş, adli makamlarla gerekli koordine kurularak 29 Eylül 2024 tarihinde icra edilen operasyon neticesinde yakalanmış olup, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Şube Müdürlüğünce, 01-30 Eylül 2024 tarihleri arasında sorumluluk alanı içerisinde meydana gelen ve Olay Yeri İnceleme Timlerince müdahale edilen;

  • (9) Adet Hırsızlık,
  • (1) Yağma,
  • (7) Adet Ateşli Silahla Kasten Yaralama,
  • (4) Adet Ateşli Silahla Tehdit ve Mala Zarar Verme,
  • (2) Adet Resmi Belgede Sahtecilik,
  • (1) Adet Buluntu Eşya olmak üzere toplam (24) olayda olay yerinden elde edilen bulgularla olayın faili (28) şüpheli şahıs tespit edilerek olaylar aydınlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2024, 17:46

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER