Ayvalık'ta Şair Halil Soyuer'e vefa korosu kuruldu

Ayvalık'ta Şair Halil Soyuer'e vefa korosu kuruldu

Kardelen Kültür Sanat Gönüllü Platformu Mart ayından itibaren birçok ilke imza atarken, Mersin ve Ankara üyeleri oluşmuş ve gittikçe uluslararası etkinlikler incelenirken, vefa ve Atatürk ilkeleri ön planda tutuluyor. Ayvalık grubu sözcüsü psikolog Yurdağül Durmaz, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü himayesinde Cihat Şişman Gençlik ve Kültür Merkezi Sinema salonunda haftada bir gün koro çalışmalarına başladılar. Şair Halil Soyuer'in eserlerinden bir anma programı hazırlıklarına başladılar.

Değerli hocaları ve şefleri Basri Yavuz İstanbul piyasasında yıllarını vermiş ve 1975 yılı Altın Plak ödüllü bir sanatçıdır. Arkadaşlarından gelen yoğun baskı ve istekler sonucu Kardelen-Basri Yavuz müzik grubu kurucusu olarak Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Türk Pop Müziği koro çalışmalarını aynı grup üyeleri ile gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

İlk sahne çalışmalarını 8 Eylül Havran Kurtuluş günleri programı dahilinde, Halil Soyuer eserleri ile seyirci karşısına çıkmak için yoğun bir çalışma temposuna girmişlerdir.

(Haşmet Demirbil)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER