Jeotermal Kaynaklı edremit Tdiosb’ye Yatırımcı İlgisi
edremit Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi parsel tahsisi talep toplama süreci devam ediyor.
Kısa süre önce ihtisas alanı değişikliği ile genel bitkisel üretimin yapılabildiği jeotermal kaynaklı sera olarak kuruluş protokolü değişikliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan “edremit Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesine” yatırımcılar büyük ilgi gösteriyor. Haziran ayı itibariyle parsel tahsis toplama ilanı süreci yürütülen organize sanayi bölgesinde sera ve sanayi parsellerinin %55’i yatırımcılara tahsis edildi.
Yatırımcılara tahsisi yapılan parsellerin sözleşme imza töreni edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda sözleşme imza töreni için davet edilen; Demiröz Yatırım İnşaat Yen.Enerji Mak. Elk. Tar.Çiçekçilik Hayvancılık İth. İhr. San. Tic. Ltd.Şti Yetkilisi Necati Demiröz, Mehmet Şükrü Nenem, Memet Mustafa Akçay, Oba Plastik Kimya ve Gıda Sanayi Ltd.Şti Yetkilisi Hakan Yarar, Arnas Tarım Üretim ve Ticaret A.Ş. Yetkilisi Cengiz Teymur ile parsel tahsis Sözleşmelerini imzalayan Kaymakam Odabaş, kısa sürede OSB altyapı uygulama imalat ihalesine çıkılacağını belirtti.
KAYMAKAM ODABAŞ; “OSB DEMEK, YATIRIM, İSTİHDAM DEMEK. İŞ, AŞ DEMEK”
Organize sanayi bölgelerinin, bölgesel kalkınmada itici bir güç olduğunu ve bölgesel kalkınmayı yönlendiren önemli bir fonksiyon üstlendiği belirten Kaymakam Odabaş; edremit’in üretim ve istihdamına önemli katkı sağlayacak ve edremit TDİOSB’de 1500 kişinin istihdam edileceğini belirterek, yapılan yatırımların ilçeye ve bölgeye hayırlı uğurlu olmasını diledi.
edremit ilçesinin sahip olduğu mikroklima özelliği, jeotermal enerji kaynaklarının zenginliği, sera kurulabilecek alanların elverişliliği ve seracılık faaliyetlerinin yapılabilmesi için gerekli olan diğer koşulların mevcudiyeti ile bölgemizde önemli yatırım potansiyeli arz eden edremit Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi modern ve teknolojik seralarda, katma değeri yüksek süs bitkileri ve çiçek üretiminin yanında sebze yetiştiriciliği, sebze ve meyve fide ve fidan üretimi, sebze ve meyve işleyen sanayi tesisleri ile paketleme, ambalajlama, soğuk hava deposu gibi sanayi tesislerinin kısa sürede üretime geçmesi hedefleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: