"İstenmiyorsun Artık Arkanı Dön Ve Çık”

Çık ve git. Halkın istemediği bi muhterem inatla “nayır ben başkanınız olacam” derse onda bir karakter zafiyeti var demektir. Aynı zafiyet CHP GENEL MERKEZİNDE de. Halkın sesine kulak vermeyen bir siyasi oluşumun varlığında ne gibi sebep olabilir..? Adayını çekmek bu kadar zorsa onca aday adayını nasıl ayıklayıp ta aday yaptın demezler mi adama. HATAY belediye Başkan adayından bahsettiğimi anlamışsınızdır…Üstüne elzem olmayan bir konulara balıklama atlayan ve ANKARA halkını trilyonlarca zarara soktuğu halde mensubu olduğu parti tarafından hala KORUNAN, MELİH GÖKÇEK de eski topçu HATAYLI Gökhan ZANA “SEN TOPÇU OLMACAĞINA GİT ARTİS OL” deyince Gökhan ÖYLE BİR VOLE ATTI Kİ , GÖKÇEK’in ağları yırtıldı…

İşte bu GÖKÇEK MODELİ ile ,CHP ‘li BAŞKAN savaş arasında benzerlik var. İkisi de istenmeyen adam.

Haydi AJDA PATLAT O ESKİ ŞARKINI BİNLER MORAL BULSUNLAR..

“ İSTENMİYORSUNUZ ARTIK ARKANINIZI DÖNÜP ÇIKIN”

**********

EDREMİT CHP VE GENEL MERKEZ

CHP’nin adayı belli oldu. Ertaş bu ünvanı aldı ama PARTİ GENEL MERKEZİ NEDEN RESMEN İLAN ETMİYOR? Ben değil sokak soruyor…

************

  • ÇERÇEVELİ) BELEDİYE BÜTÇESİNDEN YAĞLI KAMPANYA

Bu başlık ulusal yayından bir gazetenin haber başlığı. Konuk YÜCEL YILMAZ. Bu haber içeriğinin benzerini ben köşemden 8 ŞUBAT 2024 Perşembe günü BELEDİYE OTOBÜSLERİNDEKİ , Y.Y ‘nin fotoları reklamlarını ve CADDE VE SOKAKLARDAKİ DİREKLERE ASILAN ŞIK ÇERÇEVELİ fotoğraflarının maliyetini ve paranın hangi fasıldan ödendiğini sormuştum. İMDİ ulusal gazetede daha şık bir haber yayınlandı. BÜYÜK HARFLERLE AYNEN PAYLAŞMAK İSTEDİM. VATANDAŞ OLARAK BU HAKKIM SAKLIDIR. İşte o haber;

“BALIKESİR’DE AKP’Lİ BAŞKAN YÜCEL YILMAZ’IN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN, ZEYTİNYAĞI, ZEYTİN, SABUN, BAL, KURUYEMİŞ, KULPLU BARDAK, AJANDA, alımı için 21.6 MİLYON LİRALIK HEDİYE FATURALARI BELEDİYEYE KESİLDİ.

TASARRUF GENELGESİ OLARAK KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ HEDİYELİK EŞYA VERMESİ YASAKLANIRKEN VE BÜYÜKŞEHİR’İN 1 MİLYAR LİRAYI AŞAN BORCU NEDENİYLE TARTIŞILAN BELEDİYE SEÇİM KAMPANYASINDA DAĞITTIĞI ONLARCA KALEM HEDİYELİK EŞYA ALIMINI BELEDİYEYE ÖDETMESİ YASALARI ÇİĞNEMESİ ANLAMINA GELMİYOR MU? GEÇEN YIL AYNI BELEDİYE KUYRUKLU PİANO İÇİN DE 4 MİLYON 545 BİN LİRA ÖDEMİŞTİ..”

Evet  BÖYLE DENGESİZ, BÖYLE ADALETSİZ BİR SEÇİM BORÇ BATAĞINDA OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SEÇİMLERİNDE ADİL OLARAK NASIL YARIŞACAK. RAKİP ADAYLARA BU PARANIN ONDA BİRİNİ HARCAYAMAZ ÖYLE BİR KAYNAKLARI YOK. EŞİT ŞARTLARDA YAPILMAYAN BİR SEÇİM SONRASI ASLANLAR GİBİ KAZANDIK DEMEK ABESLE İŞTİGALDİR..KEZA İSTANBUL DA YAPILMAYA BAŞLANAN KAMPANYALARDA DA KURUM KENDİ CEBİNDEN, HATTA PARTİ KASASINDAN DEĞİL HALKIN KASASINDAN HARCAMALALAR YAPMIYOR MU? PARTİ TABELASINDA, ADALET YAZAN PARTİYE TERS DÜŞMESİ GEREKEN BİR TARZ..ADİL OL CANIMI AL, NE YAZIK Kİ NEYİN DOĞRULTUSUNDA GİTMEYEN SAF VE TEMİZ İNSANLARI KANDIRMAK GÜNAH AMA BİRDE MÜREKKEP YALAMIŞ OLANLARIN KİŞİSEL ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA MÜSPET KARŞILADIKLARI BU UYGULAMA BİRGÜN GELİR TERS TEPER…..

*************

ÖZEL ORTAOKUL

Devletin asli görevi okul yapmak ama gel gelelim ailelere çocuklarının istikballerini düşündükleri için özel okulların kucağına oturma mecburiyetinde kalıyorlar. Günümüzde ortaokulun birinci sınıfında okumak için 130 bin liraya gözden çıkarmak zorundasınız. Bunun ikinci yılı var. İKİNCİ YILINA VARMAK İÇİN YAPILACAK ZAMMI BEKLEMEK ZORUNDASINIZ. Bunun üçüncü sınıfı var, yine yapılacak zamla sarmaş dolaş olma zorunluluğunuz mevcut. Bu sadece okula verilen kuru para. Bu rakama, çocuğun kılık kıyafeti, kırtasiye ve kitap masrafı hatta servis ücreti. Atıştırmalık yiyecek konusu… Zehir gibi zekaya sahip yavrularımız var. Var ama bu zeka sahibi yavrunun özel okulu gidecek parası var mı? Efendim devlet okuluna gitsin. 40/45 kişilik sınıflar, sosyal yapıdaki ayrışım içinde olan aile yapıları. Dil eğitimi, Zor dostum zor. MAARİF DENİLEN ŞİMDİKİ TANIMI İLE EĞİTİM ÜLKEMİZDE, ÇÖKMÜŞTÜR…

****************

GÜRE BARINAK

Kimin envanterinde, kim işletiyor, kim varını yoğunu denetliyor, kim bakım ve temizliğini yaptırıyor. Yıllardır geceleri kapkaranlık. Pislik içinde bir barınak.

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“MANİSA’da, adayı beğenmeyen 245 kişi AKP’den istifa etti”

BY: GAZETELER

Bizden not; Böyle yürekli siyasete soyunanlara can kurban

……………………….

ÇÜŞ

Markette çilek 160 Tl. imiş. Yeme kardeşim, illaki

yiyeceksin diye kural mı var?

…………………………..

BÜYÜTEÇ

Akçay Pazar yeri. Yöneten kim? spor kulübüne verildi falan denmişti. İYİ GÜZEL DE HER KİM yönetiyor, her kimin envanterinde ise buraya titizlik gösterilmesi yasak mı yahu. Pislik içinde.

………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalanını yiyem

Kamyon arkası sözü

……………………………………………..

MİTİNG FALAN FELAN

Yahu şu mitingler ne zaman başlayacak, ATIP TUTMALARA HASRET kaldık yahu. Ver mehteri hesabı, gülelim biraz yahu… Belki yeni şarkı besteleri duyarız, bekle 9x8 likler falan. Yalan dolan gel boynuma dolan…Atma artini din kardeşiyiz gibilerinden atışmalar, hadi gari başlayın be kardeşim milletin canı sıkıldı. ÇİKOLATA, ŞEKER falan dağıtırsınız, sakın ola simit falan ikram etmeyin bütçeniz delik deşik olur. Kimileri de mekanını sunar, neme lazım kazanır da yardım lazım olur !! hesabı. YANİ demem o ki herkes merak içinde.

**************

HAMDİ TÜRE KÖPRÜSÜ

Sakın ola, o yana gitmeyin valla sizi konum bilem atsanız ulaştıramaz gideceğiniz yere. Dön babam dön, hem aracınızın hem sizin başınız döner tansiyon tavan yapar..

************

GÜRE

Balıkçı köyü güzelliğini kaybetti. Hatta bazı restaurantlar kilit vurmaya başladılar. Kimin eli kimin cebinde belli değil… Baş yok k…ç yok. ARSLAN dönemi her türlü zararı bırakarak çekip gitti.

Sıra ALTINOLUK ta, ben bu eski beldenin de geleceğinden endişeliyim… Amerika’nın arka sokakları gibi olacak diye ürküyorum, acıyorum. 6 YIL ÖNCEKİ Altınoluk nerede, şimdiki papazlık nerede?

**************

BELEDİYE YÖNETİM YASASI BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞMELİ

Neden kimse seçimi kaybedip, ceketi giyip gidememeli. Hesap ver İBRANEMİNİ AL VE GİT MODELİ GETİRİLMELİ… Paramın hesabını vermeden nereye birader deme hakkımız olmalı.

YORUM EKLE