Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yürütülen iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında, 'azaltım ve uyum' faaliyetlerine yönelik strateji ve eylemlerin belirlenmesi yönelik görüş ve önerilerin alındığı 'İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı'nın 2’ncisi düzenlendi. Şehir genelindeki kamu kurumları, ilçe belediyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, Türkiye Belediyeler Birliği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı temsilcileri ve evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke yaptı. Büyükşehir olarak insanlığa dair her şeyin odağında yer alan iklim değişikliğiyle mücadele noktasında ulusal ve uluslararası çabalara katkı sunduklarını söyleyen Daire Başkanı Volkan Karateke, 2053’e kadar karbonsuz bir kent oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.
‘BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ’
Sıfır atık, yenilenebilir enerji ve iklim değişikliği konularında Birleşmiş Milletler başta olmak üzere çok sayıda uluslararası paydaşla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Volkan Karateke, “Gayemiz Balıkesir’imizi, dirençli, her canlı için daha sürdürülebilir ve ekolojik bir şehir haline getirmek. Yaşamayı arzu ettiğimiz dünya ve kurmuş olduğumuz gelecek hayaliyle, paydaşlarımızla ve bu sürece katkı sağlamak isteyen herkesle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başkanımız Yücel Yılmaz’ın şehrimizin geleceğine yönelik bakış açısı doğrultusunda çevre ve doğa koruma bilinciyle geliştirilen her fikri, her projeyi destekleye devam edeceğiz” dedi.
Hedef, karbon nötr Balıkesir
Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ikincisi düzenlenen 'İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı'nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, hedeflerinin Balıkesir’i 2053’e kadar karbonsuz bir kent haline getirmek olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
29.09.2023 15:41
Güncelleme :
29.09.2023 15:46
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: