Suyun Karşı Yakasından Sevgi Seli

İnternation Art Union kuruluşu 14.uluslar arası sanatçı topluluğunu İzmir B,B-Konak Metro galerisinde gerçekleştirdi.

Suyun Karşı Yakasından Sevgi Seli

Türk ve Yunan guruplarından oluşan 110 sanatçı ve 250 eser (Resim+Fotoğraf+Heykel+Seramik+Cam sanatı +Kitap yazarları ve Ses sanatçısı ) saatlerin yetersiz kaldığı, dostlukların pekiştiği bir salonda coşkularla kutlandı.

Acılış kurdelasını İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı adına Kent konsey başkanı Av.Nilay Kökkılıç –Yunan Büyük Elçi yardımcısı Georgias Ntoullas- Maria Loumpourdi-Hasan Kadakcı-Oray Erdağ-Sevgi Son Sualp ve Yunan Türk sanatçıların katılımıyla Kurdela kesimi ve Protokol plaket ve sanat armağanları hediyeleri ile başlayan coşkulu dakikalara Sanatçı Sevgi Son Sualp (AMA SEN YOKSUN) parçasıyla başlayan potpori parçalarındaki MİNİ KONSER ipek sesine Yunan Sanatçı Elene Souerref (BESAME MUCO) ile devam edince harika bir konser ve sergideki eserlerin renkleriyle unutulmaz anılar fotoğraf karelerine yansıdı.

Türkiye’mizin Yunan temsilci yönetmeni Hasan Kadakcı rahatsızlığı nedeniyle Kraatör görevini Balıkesir Resim sanatçısı ve eğitmen Oray Erdağ (Mor adam) üstlenmiş olarak Galeri sergi ve koktey hazırlığında birçok isimsiz kahraman sanatçılarımız taşın altına ellerini sokmaktan çekinmediler.

Geceleri İzmir’in Renkli hayatı. Çeşme. Meryam ana gezileri, Sergi salonları, alışveriş turları derken Ayvalık Sanat Dostu Ressam Emine Alışık galeri ziyareti ve Hop Cundada Fasıl eşliğinde bir veda gala yemeği ile Yunanistan’a Türk dostluk sevgisini kalplerinde taşıyarak yollarına devam ettiler.(seneye şimdiden Osmanlı Başkenti Bursa için plan yapmaya tekrar eskimeyen dostlar ile buluşmaya söz verirken geliş ve gidişlerinde Ayvalık sözünüze unutmadılar)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER