Hava Kuvvetleri Çiğli Hava Üssü'nde görevli Pilot Albay Tamer Bekdemir çocukluk aşkı olan kanarya yetiştirme isteğini Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra gerçekleştirdi.
Eğitim uçuşlarının ardından soluğu kanarya kafesinde aldığını söyleyen Bekdemir, hobi olarak başladığı kanarya yetiştiriciliğinde şu anda büyük bir kanarya yetiştiricisi durumuna geldiğini söyledi.
Yetiştirdiği kanaryaları satmadığını eşe dosta ücretsiz verdiğini, bazen de kanaryacılar arasında takas yaptığını belirten Bekdemir, "Kanaryaların yanında olduğum zaman çok rahatlıyorum yorgunluk ve stresim kalmıyor. Herkesin bir hobisi olmasını tavsiye ederim" diyor.
Göklerde kartal düşmanın korkulu rüyası savaş pilotu ve savaş pilotu eğitmeni Tamer Bekdemir eğitim uçuşlarından sonra kafese geldiği zaman çok mutlu ve huzurlu olduğunu söylüyor.
Günün yorgunluğunu kafesinde başına geldiğinde attığını vurgulayan Bekdemir, "Bu güzel kanaryaların yanında saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum. Ben Ülkemizin güzel kentlerinden bir olan Eskişehir'in bir köyünde dünyaya geldim. Çocukken güvercin beslemiştim babam çok karşı çıkıyordu. Daha sonra kısa bir süre de olsa kanarya yetiştirmiştim. Sonrasında 14 yaşında Hava Harp Okulu'na girdim. Mezun olduktan sonra kanarya beslemeye başladım. İlk kanaryalarımı aldığım yıl 1998'di. Mezun olduktan sonra Kemer altı’ndan bir tahta kafes ve bir kanarya sonrasında bir arkadaşımın önerisiyle çiftleştirdim. Sonrasında iki yavru oldu çok mutlu olmuştum o zaman. Kanarya yetiştiriciliği konusunda çok araştırmalar yaptım, tabi ilk başlarda parayla alıyordum oysa şimdi zaman zaman parayla alıyorum genelde takas yoluyla alıyorum. Kanarya yetiştiricileri camiasında pek para geçmiyor çünkü Kanarya yetiştirenlere baktığınızda büyük bölümü üst düzey işlerde görev alan insanlar. Onun için de para yerine hatır ve sevgi samimiyet geçiyor kuş alışverişinde.
Yurt dışında düzenlenen birçok yarışmalara ilk başta izlemek için katıldım, sonraları yarışmacı olarak katıldım.
Kanarya yetiştiriciliğinde marka olmak isim yapmak istiyorsan bir kere derece almak önemli değil, bunun devamının gelmesi gerekli o zaman bu camiada isim yapabilirsiniz.
O günden bugüne kanarya yetiştirmeye devam ediyorum.
Kısa sürede yaklaşık altı çift kanarya yaptım, o sırada İzmir'de yarışma vardı onları takip ettim. Derece yapan kuşların sahipleriyle tanıştım onlardan değişik kanarya cinslerinden aldım ve bu günlere geldim. Şu anda 14 kategoride yarıştırdığım kanaryalarım var. Dönüp arkama baktığımda 1998 yılından günümüze kadar dünya şampiyonu olan kanaryam var. Defalarca değişik kategorilerde Türkiye birinciliğim ve değişik dereceler aldığım kanaryalarım var.
Her sabah yedide kafese geliyorum kuşlarımı kontrol ediyorum yemliyorum sonra hava üssüne pilot yetiştirmeye gidiyorum.
Akşam mesaim bittiği zaman da kafese geliyorum sonra evime gidiyorum. Yani her gün kesinlikle sabah ve akşam geliyorum. Akşam günün yorgunluğunu alıyor kanarya sesleri" diye konuştu.