Asya kıtasındaki 20 ülkenin büyükelçileri Bursa’nın İnegöl ilçesine geldi.
İMOS tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İnegöl Dünya ile Buluşuyor” programının galası yapıldı. 20 ülkenin büyükelçilerinin katıldığı Marrion Otel’deki galada konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl mobilya şehri. İnegöl bir asra yakındır Türkiye mobilya sektörüne ciddi katkı sağlayan bir merkezdir. Kent Müzesi ve Mobilya Müzesi’ni ziyaretinizde, İnegöl’ün yıllar önce başlayan mobilya serüvenini tanımış oldunuz. Bizler 2 yıl önce başlattığımız İnegöl Dünya İle Buluşuyor programının 3’üncüsünü siz Asya kıtası temsilcilerimizle devam ettiriyoruz. İnegöl, Türkiye mobilya üretiminin yüzde 40’ını karşılıyor. İnegöl mobilya sektörü, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 15’ini karşılıyor. Son yıllarda teknolojik yatırımları tamamlayarak, üretim alanlarını büyüterek ve tasarıma, kaliteye ciddi önem vererek İnegöl’ü gerçek anlamda Türkiye’nin mobilya merkezi yaptık. Yıllardan beri İnegöl mobilyacıları çeşitli ülke ve kıtalara ihracat gerçekleştiriyor. Bu ihracatlar son yıllarda ciddi şekilde büyüyerek devam ediyor. Komşu ülkelerimiz başta olmak üzere dünyanın her kıtasına ihracat yapıyoruz. Bizler, işimizi şuan içinde bulunduğumuz sektörü hem çalışarak hem okuyarak hem de eğitim alarak yönetmeye ve üretmeye çalışıyoruz. Bizlerin ilk ustaları dedelerimiz, babalarımızdır. İMOS olarak şehrimizin ana sektörünü tanıtmak, sizlere duyurmak anlamında bu programları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
İstanbul Mobilya, Kâğıt, Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya başkenti olan İnegöl’de sizlerle buluşmaktan dolayı son derece mutluyum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Birlik olarak Türkiye’nin mobilya sektörünü temsil eden en önemli kurumlardan biriyiz. Son 15 yılda Türkiye mobilya sektörü kalitede, tasarımla, yenilikle her yönüyle 10 kata kadar çıktı. Tabii burada dış dünya ile ilişkilerin gelişmesi çok önemli. İhracatta 300 milyon dolarlardan bugün 2 milyar 700 milyon dolarlara çıktık. Dünya mobilya ihracat sıralamasında da 23’üncü sıradan 12’nci sıraya yükselttik. Bu başarının temelinde İnegöl’ün büyük başarısı var” şeklinde konuştu.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İnegöl Belediye Başkanı olarak şehrimizi tanıtmak zorundayız. Şehrini tanıtan, parlatan, markalaştıran daha değerli hale geliyor. Ekonomik anlamda çok daha fazla katkılar çıkarıyor. Bu programın çok faydalı olacağını düşünüyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bu ve benzeri buluşmalar çok güzel. İnşallah artarak devam eder. İnegöl Belediye Başkanlığında katkı koyduğumuz gibi, yeni konumuzda da katkı vermeye devam edeceğiz. Yaşadığımız şehir bir tarih şehri, kültür şehri. İnegöl, Bursa’nın merkezden sonraki en önemli ilçelerinden bir tanesi, ama Bursa’nın her köşesi çok önemli. Bursa bir ekonomi, tarih, sanayi şehri. Her şey var. Biraz gidiyorsunuz deniz, biraz gidiyorsunuz dağ, biraz gidiyorsunuz ova. 4 mevsimi bir arada yaşıyorsunuz. İnegöl bu müstesna şehrin en güzel köşelerinden bir tanesi. Buranın işadamları çok gayretli. Tüm dünyayı dolaşıyorlar. İthalat ve ihracat yapanlar var. Sizler de ülkenizdeki işadamlarıyla, STK’larla, birliklerle, derneklerle görüşmeler yaparsanız önemli şeylere aracılık yaparsınız. Bu buluşmanın bundan sonraki güzel günlere sebep olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 15:42