İstihdama giden yol mesleki eğitimden geçiyor

Türkiye’de yapılan araştırmalar istihdamla ilgili sorunların mesleksizlik ve nitelikli personel eksikliği gibi nedenlerden kaynaklandığını gösteriyor.

İstihdama giden yol mesleki eğitimden geçiyor

Türkiye’de yapılan araştırmalar istihdamla ilgili sorunların mesleksizlik ve nitelikli personel eksikliği gibi nedenlerden kaynaklandığını gösteriyor. Ancak mesleklerini, işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda seçen gençler geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizin yakın gelecekteki insan gücü ihtiyaçlarını dikkate alan Yaşar Üniversitesi ise yeni akademik yılda ‘Yönetim Bilişim Sistemleri’, ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları’, ‘Mimari Restorasyon’ gibi yeniçağın mesleklerini öğrencilerle buluşturuyor.

2002 yılından bu yana öğretime devam ederek pek çok alanda ülkenin nitelikli iş gücüne destek veren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO), 11 programına bu yıl ‘Mimari Restorasyon’ programını da dahil etti. Böylece Mimari Restorasyon Programı’ndan mezun olacak öğrenciler, zengin mimari ve kültürel varlıklara sahip ülkemizde bu alanda yapılacak çalışmalarda görev alan restoratör, arkeolog, sanat tarihçi, mimar ve inşaat mühendisleri gibi meslek mensuplarıyla birlikte çalışabilecek. İşgücü piyasasının yaşadığı en büyük sorunlardan birinin açık pozisyonlar ile örtüşmeyen işgücü arzı olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi MYO Müdür Vekili Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, “Türkiye’de istihdam konusunun başarılı biçimde yürütülmesi iş ve eğitim kurumlarının birbirleriyle olan güçlü ilişkilerine de bağlı. Öğretim dönemi boyunca düzenlediği konferanslarla sektörün önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturan MYO, sadece teorik gelişimi değil aynı zamanda güçlü bir pratik alt yapıyla eğitimi pekiştirerek, kısa sürede meslek sahibi olmak isteyen bireyler için avantajlar sunmaktadır” dedi.

Dijital dünyanın mesleği

2017-2018 akademik yılından başlayarak 4 yıllık lisans seviyesinde eğitim verecek olan Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ise öncelikle gıda, turizm ve bilişim teknolojileri alanlarında nitelikli personel istihdamına katkı sağlayacak.

Yeni bölümlerin iş olanakları hakkında bilgi veren Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Murat Komesli, “Dijital dünyanın meslekleri arasında gösterilen Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olacaklar özel şirketler, kamu kurumları ve üniversitelerin yönetim bilişim sistemleri, bilgi işlem, bilgi yönetimi, veri analizi, bilgi sistemleri proje yönetimi gibi alanlarda istihdam edilebilecekler. Dünyada olduğu kadar ülkemizde de hızla gelişen bir meslek alanı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ile Türk ve dünya mutfak kültürü ile yakından tanışacak olan öğrenciler de ulusal veya uluslararası konaklama işletmelerinin, restoranların, turistik yolcu gemilerinin mutfak ekibinde veya işletme bölümünde, ayrıca gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE) ve akademik kurumlarda istihdam edilebilecekler” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 14:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner144
SIRADAKİ HABER