Görüntüleme Yüksekokulu mezunlarına yönelik Radyolojide Güncel Gelişmeler Semineri

​​​​​​​Türkiye genelindeki Görüntüleme Yüksek Okullarından mezun olan Tıbbi Görüntüleme Programı öğrencilerine yönelik, İzmir Şehir Hastanesi Oditoryumu’nda Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği tarafından,  “Radyoloji’de Güncel Gelişmeler, Yenilikler ve Hukuk Oturumu” konularının paylaşıldığı eğitim programı düzenlendi.

Görüntüleme Yüksekokulu mezunlarına yönelik Radyolojide Güncel Gelişmeler Semineri

Radyoloji teknikeri Ünal Çetinbaş’ın koordinasyonunu, radyoloji teknikerleri Osman Çoral ve Nilay Türkel’in organizasyonun sunuculuğunu yaptığı seminer sabah ve öğlen olmak üzere iki bölümde gerçekleştirildi.

Radyoloji de yapılan çekim hatalarının, acil serviste iletişim, beyin ölümü, Mr çekimleri ve Abdomen tomografisi konularının işlendiği seminere; İstanbul, Kocaeli, Mersin, Elazığ, Aydın ve Manisa gibi illerdeki okullardan mezun olan 300 öğrenci katıldı.

Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği ikinci bölümünde; düşük doz sistemi, Mr güvenliği, radyasyondan korunma, 4 yıllık Lisans düzeyi için yapılan çalışmalar ve güncel x ray portföyünde yeni uygulamalar konularının işlendiği seminer kahkaha terapisi ile tamamlandı.

Türk Medikal Radyoteknoloji Dernek Başkanı Mehmet Erkek, yönetim kurulu üyeleri Ünal Çetinbaş, Nezaket Özgür, Aydın Kuran, Müge Bölükkaya, Prof.Dr Orhan Oyar, Öğretim görevlisi Halil İbrahim Özdemir, Radyoloji Doktoru Hilal Şahin,  Radyoloji Doktoru Olgun Şahin, Sercan Çetinkaya, Serkan Kavak, Dr Ahmet Bozer, Tolga Kocan, Dr. Mertcan Küpçük, Ender Şen, Feyza Kırımhan, Buse Yılmaz, Yağmur Sarıgül, Uğur Erol ve Faize Yılmaz gibi isimler de seminerde konuşmacı olarak katkı sundu.

(Doğan Prepol Poroviç)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER