Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin’den Edremit ve Havran iş dünyasına dayanışma çağrısı

Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin’den Edremit ve Havran iş dünyasına dayanışma çağrısı

Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, ''Son dönemde ülkemizdeki yüksek enflasyon ortamı ve ekonomik durgunluğa bağlı olarak piyasalardaki daralma iş dünyamızı derinden etkilemiştir. Ticaret erbaplarımız bu süreçten çalışkanlıkları ve sorunlara etkin çözüm bulma kabiliyetleri ile mutlaka çıkacaklardır fakat; tanıtım ve reklam bütçelerindeki azalmalar, belediyelerimizin ve kurumlarımızın tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu olarak resmi ilanlarını azaltmaları basın kurumlarımızı ve çalışanlarını zor durumda bırakmıştır.

İş dünyamızın işletmelerini tanıtması ve daha geniş kitlelere seslerini duyurmaları, firmalarının reklamlarını yapabilmeleri için yerel basına bu dönemde daha çok destek vermeleri, yerel basının da bu ekonomik kriz ortamında daha düşük bütçeler ile iş dünyasının bu taleplerini kazan-kazan ilkesi ile karşılamaları gerekmektedir.

Karşılıklı dayanışma kültürü ile yerel basın gerek haber gerekse reklam çalışmaları ile iş fünyası ile bir iş birliği içinde olmalı. İş insanımızın da bu konuda daha duyarlı olması beklenmektedir.

Edremit son yıllarda aldığı göç ve ürettiği ekonomik değerler ile bölgenin en önemli ticaret merkezi olması sebebiyle il olma yolunda bir ilçedir. İlçemiz tüm kurum ve kuruluşları ile işletmeli ve basın kurumları ile beraber il olma misyonunda birliktelik ile hareket etmeli ve tüm kurumlar standartlarını bu seviyeye çıkarmalıdır.

Şirketlerimiz ve ticaret erbaplarımız KOSGEB, TKDK-IPARD, GMKA, AB Destek Programı yürüten kurumların verdiği desteklerden faydalanmalı, kurumsal gelişimlerinin yanı sıra dijital değişim ve çevreci yeşil mutabakat zemininde yol almalıdırlar. Yeni ekonomik dönem bunu gerekmektedir.

KOSGEB İş Geliştirme Desteği kapsamında yeni kurulan firmalara destek verilmekte olup bu destekler ile ilgili odamız bünyesinde bulunan KOSGEB Temsilcilik Ofisi üyelerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir.

Edremit ve Havran’daki ticaret erbaplarımız, kurumlarımız, odalarımız, basın temsilcilerimiz ve vatandaşlarımız ile dayanışma içerisinde şehrimizin ve ülkemizin en kısa zamanda bu yoğun ekonomik sıkıntıdan çıkıp refah dolu günlere ulaşacağı konusunda şüphe yoktur.

Bu vesile ile tüm üyelerimize bol kazançlı günler dilerim.''

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER