Edremit'te Kabotaj Bayramı Coşkusu

Edremit'te 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü törenle kutlandı. Kaymakam Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Sahil Güvenlik Akçay Kolluk Destek Tim Amiri Murat Dede ve Liman Başkanı Musa Uygur ile birlikte diğer protokol üyelerinin Akçay'da, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktığı tören büyük ilgi gördü.

Edremit'te Kabotaj Bayramı Coşkusu

Törene; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Piyade Tugay Komutanı Albay Ender Aslan,  Edremit Belediye Başkan Mehmet Ertaş, Cumhuriyet Savcısı Medet Akcan, daire amirleri, Edremit Liman Başkanlığı Personeli ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personeli katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Akabinde Liman Başkanı Musa Uykur tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Program kapsamında protokol üyeleri tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve deniz şehitlerinin aziz hatıralarını anmak üzere Akçay iskelesinde hazır bulunan TCSG 84 Sahil Güvenlik Hücümbotu ile denize çelenk bırakıldı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, ''Denizlerimizdeki hakimiyetimizin garantisi olan Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 98’inci yılını ilçe protokolümüz ve komşularımızla birlikte Akçay’da düzenlenen programla kutlayıp şehitlerimiz anısına denize çelenk bıraktık. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını ortaya koymuş tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum"

TCSG Sahil Güvenlik Hücümbotu ise halkın ziyaretine açılırken büyük ilgi gördü.

(Z. Begüm Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2024, 12:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER