Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ile 100 gün

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, bölgedeki yerel ve ulusal Basın mensupları ile bir araya geldi. 100 günde önemli projelere imza atan Ertaş, Hasan Arslan'ın 5 yıllık enkazından belediyeyi kurtarmak bir yandan da hizmet üretebilmek için yoğun gayret gösterdi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Ertaş, bu süreçte zaman geldi, belediyenin mezar kazanacak kepçenin mazot parasını kendi cebinden ödediğini açıkladı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ile 100 gün

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, bölgedeki yerel ve ulusal Basın mensupları ile bir araya geldi. Güre Afrodit Termal Otel’de düzenlenen buluşmada, Gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutlayan Ertaş, aynı zamanda göreve geldiği 100 günü değerlendirdi. Başkanlık koltuğuna oturduğu ilk gün, mezar kazacak kepçenin mazotunu dahi cebinden karşıladığını söyleyen Başkan Ertaş “Belediyemizde döşenecek bir tane taş, aracın çalışacağı bir litre mazot yoktu. Kasasında bir kuruş olmayan bir belediye teslim aldık. Uyguladığımız ciddi bir mali disiplin politikası ile belediyemizi kendi yağıyla kavrulur hale getirdik” dedi.

Başkan Ertşa'la 100 gün kameralara böyle yansıdı.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ”

Konuşmasına Basın mensuplarını gününü kutlayarak başlayan Başkan Mehmet Ertaş “Değerli basın mensuplarımız, sizlerin özverili çalışmalarınız sayesinde halkımız hem yerel, hem de ulusal düzeyde doğru bilgilere ulaşabilmektedir. Basın özgürlüğü ve gazetecilik etiği toplumların gelişmesi ve ilerlemesi için hayati öneme sahiptir. Bu anlamlı günde Edremit belediyesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ve basın özgürlüğünü savunduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Sizlerin yaptığı her haber toplumun bilgiye erişimini sağlamakta ve demokrasinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Katılımınız için teşekkür ediyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

“MEZAR KAZACAK KEPÇENİN MAZOT PARASINI CEBİMDEN KARŞILADIM”

Başkan Ertaş göreve geldiği günden bu yana geçen 100 günü değerlendirdi.

Başkan Ertaş şunları söyledi: “Yaklaşık göreve geleli 100 gün oldu. Görevimize geldiğimiz günden bu yana gerek Belediyemizde, gerekse ED-BEL şirketinde ciddi anlamda sıkıntılı tablolarla karşı karşıya geldiğimizin siz de en az benim kadar farkındasınız. Sıkıntılı bir süreçten geçtik. Ekonomi sıkıntıların hat safhada olduğunun farkındasınız, görüyorsunuz. Personelimiz yaklaşık 1 yıldır maaşını alamıyordu. Esnaf gününü kurtarmak için Belediyemize mal satamıyordu, alacağını alamadığı için mal satmıyordu. 4 Nisan’da göreve geldiğimizde devir teslim yaptığımız gün, koltuğumuza oturduğumuz an mezar kazacak kepçenin mazotunu cebimden vererek karşıladım. Belediyemizde döşenecek bir tane taş, aracın çalışacağı bir litre mazot yoktu, belediyenin kasasında bir kuruş olmayan bir belediye teslim aldık. Bundan serzenişte bulunmadım ama bugün biraz dertleşmek istedim. Çünkü ekonomik anlamda çok kötü bir 100 gün geçirdik” dedi.

“PERSONELİMİZİ ÇALIŞIR HALE GETİRDİK”

Belediye’de çalışan personelle ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Başkan Ertaş sözlerine şöyle devam etti:  “Ciddi anlamda sıkıntılı bir personele sahiptik. Arkadaşlar yerlerinde değildi, temizlik işlerine beden işçisi alınmış ama masa başında duruyordu, park bahçelere beden elemanı alınmış masa başında duruyordu. Temizlik işlerinde işe alınmış güzellik uzmanı, Park bahçelerde işe alınmış cilt uzmanı arkadaşlar vardı kadromuzda. Bu kadroları çabucak düzenleyip, toparladık ve personelimizi çalışır hale getirdik.  Göreve geldiğimiz gün 1278 personelimiz vardı. Şu anda bu sayı 1158’e düştü. Yani 120 personelimizden kimisi emekliye ayrıldı, kimisi işten ayıldı, bazılarını biz işten ayırmak zorunda kaldık, görev yeri değişikliğinden dolayı kendileri işten ayrılanlar oldu. Böylelikle belediyeye aylık 4-5 milyon lira tasarruf sağlandı”.

“100 GÜN İÇİNDE İYİ BİR YOL KAT ETTİK”

Uyguladıkları ciddi ve disiplinli mali politikalar ile 100 gün içinde iyi bir yol kat ettiklerini söyleyen Başkan Ertaş “Ekonomik tarafımızı hızlı bir şekilde toparlama eğilimine girdik. Ciddi bir mali disiplin politikası ile belediyemizi kendi yağıyla kavrulur hale getirdik. Şu anda personel maaşını alıyor, deposunda mazotu var, esnafımız ücretini alıyor. Fakat geriye dönük ciddi bir borç yükü altındayız. Göreve geldiğimiz 1 Nisan itibariyle belediyemizin 650 milyon civarında borcu vardı. Bundan hak edilişlerle bu rakam 800 milyona çıktı. Şu anda geçmiş dönemden kalan devam eden işlerin hak edişleri ya da bitmiş işlerin hak edişlerin yapılmasıyla yaklaşık 800 milyon gibi bir borç yükü altındayız.

Çok ciddi bir mali disiplin politikası ile bu 100 gün içerisinde iyi bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Benim ve kendi arkadaşlarımın programlarına göre 6 ayda erişebileceğimiz yola biz 100 günde eriştik kanaatindeyim. Katılımınızda dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.  Konuşmanın ardından Başkan Ertaş, Basın mensuplarının sorularını cevapladı. Daha sonra Belediyenin 100 günlük faaliyetleri, sinevizyon eşliğinde gazetecilere izlettirildi.

(Ceren Yıldırım Köse-Türkan Özdemir)

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2024, 17:14

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER