Altınoluk'ta Kültür ve Sanat Festivali başladı

Edremit Altınoluk’ta, 3 gün sürecek olan kültür ve sanat festivali başladı.

Altınoluk'ta Kültür ve Sanat Festivali başladı

Edremit Belediyesi’nin katkıları ile Altınoluk El Sanatları Geliştirme Derneği’nce düzenlenen festivalin ilk gününde Altınoluk Şahindere’de, el yapımı ürünlerin sergilendiği Sanat Sokağının açılışı gerçekleştirildi.  

Yoğun katılımın olduğu Kültür ve Sanat festivalinin açılış kurdelesini Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş,  Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci ve Altınoluk El Sanatları Geliştirme Derneği Başkanı Jülide Atılgan birlikte kesti.

Açılışta bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş “Altınoluk’ta Kültür ve Sanat festivalinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel etkinliğimizde kültür ve sanatın birleştirici gücünü hep birlikte yaşayacağız. Ortak paylaşımlarla bir araya geleceğiz. Edremit Belediyesi olarak kültür ve sanat toplumun aynasıdır anlayışı ile tarihimizi, değerlerimizi ve yaratıcılığımızı yansıtan kültür ve sanat etkinliklerine destek olmaya çalışıyoruz. 3 gün boyunca sürecek olan Altınoluk Kültür ve Sanat festivalinin hayırlı olmasını diliyorum.  Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyor, tüm katılımcılara iyi festivaller diliyorum” dedi. Daha sonra dükkanları gezen Başkan Ertaş, emeği geçenleri tebrik etti.

Açılış öncesi Edremit Belediyesi Yıldızlar Halk Oyunları ekibi ile Altınoluk Sarı Zeybekler Halk Oyunları ekibinin gösterileri yer aldı.

Altınoluk El Sanatlarını Geliştirme Derneği Başkanı Jülide Atılgan ise yaptığı açıklamada “Biz bir dernek kurduk. Tamamen el yapımı ürünler, sanatsal ürünler faaliyeti yapıyoruz. Altınoluk Şahindere’de Otogarın hemen arkasında 36 tane dükkanlarımız var tamamen el ürünlerimiz var. Bu sene ilk senemiz açılışımızı yapıyoruz. Açılışımızı da Festivalle birleştirip, Altınoluk’un sanatını, sanatçılarını, yerel sanatçılarımızı, görsel sanatçılarımız ve şairlerimizle el ele verip güzel bir festivalle bugünü gerçekleştirdik. 2. Gününde ise BAYŞAD Şairler ve Yazarlar Derneği’nin Körfez bölgemizdeki yazarlarımızla imza günümüz ve şiir gecemiz olacak. 3. Günümüzde ise yine Altınoluk’umuzun TSM topluluğunun konseri olacak. Bütün halkımızı bizimle olmaya davet ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2024, 14:09

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER