Fırtına vurdu, belediye hummalı çalışma başlattı

Fırtına vurdu, belediye hummalı çalışma başlattı

Burhaniye ilçesinde,fırtınanın vurduğu Pelitköy İçmeler halk plajına Burhaniye Belediyesi hummalı çalışma başlattı. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sahiller hareketlenirken, Belediyenin Pelitköy sahilinde çalışma başlatması yöre sakinlerini sevindirdi.

  Türkiye, iklim değişikliğinin etkisiyle son yıllarda yaz ayları dahil beklenmedik fırtına ve sele dönen yağışlarla mücadele ediyor. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz 29 - 30  Kasım yurdun bir çok bölgesinde etkili olan yağmur ve şiddetli lodos fırtınası Balıkesir /Burhaniye’yi de etkisi altına almış ve hayatı olumsuz etkilemişti. Hatta, kabaran deniz caddeleri adeta göle çevirmişti. Sahil kesiminde ise aşırı yükselen dalgalar nedeniyle batan tekneler dışında, bölge plajlarında büyük hasarlar meydana gelmişti. 

  Burhaniye’nin göz bebeği  Pelitköy - İçmeler  halk plajı da aşırı yükselen dalgalar nedeniyle lodos fırtınası nedeniyle yaklaşık  3.5 metre yüksekliğinde dalgalardan nasibini aldı. Bayrama sayılı günler kala Pelitköy - İçmeler  halk plajına adım atan belde sakinleri karşılaştıkları yıkım manzarası ile adeta şok oldular. 5 sene önce çevre site sakinlerinin kısıtlı imkanları ile yaptıkları iskele demir iskeletini deniz almış, plaja inen merdiven ve duvarlar dahil, iskele civarında bulunan büyük kayaları şiddetli dalgalar yerle bir etmişti. Duş alınan beton zeminin ise tamamen moloza dönmüş bayram öncesi sahile inen çevre sakinlerini bu  manzara karşısında çaresizlik içinde kalmışlardı. 

  Adına vermek istemeyen bölge sakinleri, Burhaniye belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün inceleme yaptığını ve durumdan haberdar oldukların belirterek, önümüzdeki Kurban bayramı öncesinde yaşanacak bir facia öncesi ekiplerin seferber olması bizleri sevindirdi. Burhaniye İçmeler bölgesinde iligi bekliyoruz. Plajın kullanıma bu haliyle normalde mayıs başından itibaren halka kapatılması gerekiyordu. Çünkü hepimiz için tehlikeliydi. Lodos fırtınası etkisiyle Pelitköy - İçmeler halk plajımızda sağlam kalan Burhaniye Belediyemizin yaptırdığı mavi bayrak direği dışında sadece 2 adet duş kalmıştı. İskeleye geçmek isteyen 2 genç ayağını burktu. Yaşlı bölge sakinlerimiz denize girmeye geliyor ve iskeleye çıkmayı riskli buluyorlardı. Hafta sonları ve okulların tatil olduğu tatil  dönemi dışında hepimizin bildiği gibi  özellikle bayram günleri  Pelitköy İçmeler, halk plajımız çok kalabalık oluyor. İskelemizin yenilenmesinde çevre sitelerin organize olmasında çok geç kalındı ve iskelenin özellikle bayram yoğunluğunda  kullanılması büyük bir risk taşıyor. Umarım iskele onarımı da bayram öncesine yetişir. Yetkililere özellikle sesimizi duyurmak istediğimiz şudur; oylarımızla yeni seçilen  BalıkesirBüyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’ın,  Pelitköy İçmeler Halk Plajımızın çevre yollarına gelip bakmalarını acilen bölgede senelerdir yol tozu içinde kaldığımızı görmelerini, cennet beldemizi artık üvey evlat muamelesinden çıkartmalarını arz ve talep ediyoruz." diye konuştular.

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2024, 16:29

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER