Burhaniye’ de, keşkek, özellikle kırsal kesimde düğün yemeklerinin vazgeçilmezi. Düğünlerde 7-8 eşit yemek hazırlanırken, düğünün son günü de keşkek ikramı yapılıyor. İçine et karıştırılarak kazanlarda pişirilen buğday gençler tarafından karıştırılırken, buna da keşkek dövme deniyor. Ören Mahallesinde Senanur –Furkan Doğan çiftinin düğününde de keşkek geleneği unutulmadı. Damat Furkan Doğan da konuklarla birlikte keşkek dövdü. Damadın annesi Ülkü Türköz, keşkek dövenlerin boyunlarına havlu astı. Hazırlanan keşkek pilav ile birlikte ikram ediliyor. Keşkek dövme sırasında davul klarnet veya zurna çalınırken, bazen de oyunlar oynanıyor. Davul ve klarnet eşliğinde dövülen keşkek düğünlerin vazgeçilmezi oldu.
RÖP.CENGİZ ORCAN(1.34)” Geleneğimizdir. Keşkek dövmesi de yaptık. Çok da lezzetli güzel olmuş. Bende iki tabak yedim yani. Gelenlerin misafirlerin hepsi memnun kaldı. Yediler. Çok da güzel olmuş. Keşkek geleneğimizin böyle devam etmesini isteriz tabi. Teşekkür ederim”
RÖP.DAMAT FURKAN DOĞAN( 1.54)” Bu gün düğünümüz oldu. Adetlerimizi yerine getirdik. Keşkek bizim adetimiz. Her ne kadar şehirde yaşasak ta adetlerimizi yerine getiriyoruz. Sağ olsunlar misafirlerimiz geldiler. Keşkek dövmemize yardımcı oldular. Geleneklerimizden hiçbir zaman vazgeç meyeceğiz. Adetlerimizi geleneklerimizi yerine getirmeye çalışacağız. Misafirlerimize de çok teşekkür ederiz. Ayaklarına sağlık. Bizi yalnız bırakmadıkları iççin”
RÖP.İSMAİL ÇOKGİDER 82.21)” Bu gün buraya arkadaşımız Ali beyin torunun Furkan’ın düğün merasimi için geldik. Gündüz keşkek hayrı vardı. Keşkek buğdayın dövülmesiyle iç ine kırmızı et veya tavuk eti koyarak dövülerek yapılan bir yiyecektir. Bu günkü keşkek hayrı da güzel olmuş. Yapanların ellerine sağlık. Bu keşkek bizim Burhaniye de ve Körfezin adetidir. Her düğünde genellikle olur. Bu gelenekler devam etsin. Güzel bir şeydir. Hayırlı olsun. Damadı da tebrik ederiz”