Bubfa Bal Dolu Lezzetleri Çocuklarla Buluşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’de (BUBFA) takım çalışması dersi kapsamında bir araya gelen Gastronmi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri danışmanları Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban önderliğinde hazırladıkları BUBFA İle Bal Dolu Lezzetler projesini hayata geçirdi.

Bubfa Bal Dolu Lezzetleri Çocuklarla Buluşturdu

Balıkesir Üniversitesine bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Turizm İşletmeciliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan 7 kişilik ekibin hazırladığı BUBFA İle Bal Dolu Lezzetler projesi hayata geçirildi.

  Projeye Burhaniye Belediyesi, Bayramoğlu Kuyumculuk, BAÇEM, Ören Dans Organizasyon, Martin Brothers Food ve Özel Mercan Adası Anaokulu destek oldular. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri,  geliştirdikleri ballı tarifleri sosyal medya ve YouTube hesaplarından paylaştılar. Daha sonrasında anaokulundaki 3-6 yaş arasındaki çocuklara arıların dünyası ve balın önemi hakkında bilgilendirme yaptılar. Öncesinden hazırlamış oldukları bazı ballı tarifleri çocuklara ikram ettiler. Etkinlik yüz boyama ve oyunlarla sona erdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, 10’dan fazla proje üretildiğini kaydederken, projede görev alan öğrencileri kutladı. Öğrencilere teşekkür eden Dekan İlban, “Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak takım çalışması dersi çerçevesinde bu yıl da birçok proje yürütüyoruz. Bu projemiz de BUBFA İle Bal Dolu Lezzetler projesi. Proje çerçevesinde öğrencilerimiz çocukların arılara karşı korkularını yenmelerini aynı zamanda Balıkesir’in şifa kaynağı balını sevmelerini sağlayacak ürünleri eğitim mutfağımızda ballı tarifler olarak geliştirdiler ve bunların yapım aşamalarını sosyal medya üzerinden paylaştılar. Balın sadece kahvaltılık bir ürün değil gastronominin ve insanın olduğu her yerde kullanılabileceğini de ispatlamış oldular. Bu sebeple özveriyle çalışan öğrencilerime ve tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak bölgemize ve ülkemize değer katacak projeler üretmeye devam edeceğiz’’ dedi. Öğrencilerden Şevki Samet Yılmaz da, “ Anne Eli Değmiş Ballı Lezzetler ve Balla Gelen Şifa mottolarıyla yola çıktığımız projemizi nihayete erdirdik. Projemizin amacı içinde bulunduğumuz körfez bölgesinin gastronomi açısından önemini ve zenginliğini vurgulamak. Ayrıca bu yörenin çiçeklerinden doğal olarak elde edilen balın mutfağımızdaki yerini çeşitlendirmektir. Bu bağlamda, çocukların arılara karşı olan korkularını yıkmak, balı sevdirmek, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin annelere ballı tarifler sunmasını teşvik etmek ve bölgedeki bu doğal zenginlikleri daha fazla önemseyerek korumaya ve tanıtmaya yardımcı olmak istedik. Öncelikle bizleri bu proje kapsamında bir araya getiren ve ilham veren hocamız Sayın Prof. Dr. M. Oğuzhan ilban'a, projemizin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan destekçilerimize ve son olarak da bu proje için gece gündüz çalışan, emek veren değerli ekip arkadaşlarım Beyza Sarıçayır, Ravza Hacıfettahoğlu, Dilan Akdeniz, Sinem Korkut, Hazar Karaoğlan ve Rukiye Demirkan’a çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2024, 11:27

Körfezde Haber®

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner144
SIRADAKİ HABER