Balıkesir, bilim ve inovasyonun ışığında bir araya gelen öğrenciler, öğretmenler ve akademisyenler için önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali, Balıkesir Üniversitesi'nde büyük bir başarı ile tamamlandı.
Açılış programına; Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, TÜBİTAK Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Cengiz ve Mustafa Uras, Karesi, Altıeylül, Erdek ve Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürleri, akademisyenler, il temsilcileri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Bu yıl Türkiye genelinde 22.586 proje arasından seçilen 1.200 proje, 12 farklı alanda bölge yarışmalarına katılma hakkı kazandı. Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerinden toplam 100 proje, Balıkesir'de düzenlenen bölge finaline katıldı. Balıkesir, 376 başvuru arasından kabul edilen 34 proje ile büyük bir başarıya imza attı. Bu projelerde yer alan 75 öğrenci ve 29 öğretmen, Balıkesir’in bilimsel başarılarını temsil etti.
Geçen yıl 232 başvuru arasından 28 projenin kabul aldığı Balıkesir’de, bu yıl başvuru sayısı 144 artarak 376’ya, kabul edilen proje sayısı ise 6 artarak 34’e yükseldi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek, gençlerin bilimsel araştırmalara olan ilgisinin ve yenilikçi bakış açılarını görmekten duyduğu gururu dile getirdi.
Geleceğin Bilim İnsanları ve Yenilikçileri
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin bilimsel araştırmalara olan ilgisi ve geleceğe dair ürettikleri çözümler bizleri hem gururlandırdı hem de umutlandırdı. Her bir proje, gençlerimizin bilime olan tutkularını ve araştırma ruhlarını gözler önüne serdi. Sizler, geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve yenilikçileri olarak ülkemizin bilim ve teknoloji yolculuğunda önemli bir rol üstleneceksiniz.” dedi.
Dereceye giren projeler ise büyük bir başarıya imza atarak ödüllerini aldı. 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali’nde Balıkesir ilimiz 4 üçüncülük, 7 ikincilik ve 6 birincilik ödülü kazanılarak büyük bir başarı sağladı. Bu başarı, Balıkesir’in bilimsel gücünü ve gençlerimizin potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
Teşekkürler ve Katkılar
Balıkesir’in bu büyük başarıda emeği geçen tüm öğrencilerine, öğretmenlerine ve onları destekleyen ailelerine teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, organizasyona katkı sağlayan TÜBİTAK yetkililerine, akademisyenlere ve Balıkesir Üniversitesi'ne de ev sahipliği için şükranlarını sundu.
Bölge finali, sadece dereceye giren öğrenciler için değil, tüm katılımcılar için bir öğrenme ve gelişim fırsatı oldu. Her bir öğrenci, bilimin ve araştırmanın önemini kavrayarak çok kıymetli bir yolculuğa adım attı.
Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.
https://www.facebook.com/korfezdehaber
www.facebook.com/balikesirkorfezdehaber
https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber
https://twitter.com/korfezdehaber
https://www.instagram.com/korfezdehaber/
https://www.facebook.com/korfezdehaberajansi
https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR
Yorumlar
Kalan Karakter: