Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hayata engel yok

Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hayata engel yok

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin eğitim hayatına ve sosyal yaşama katılımlarını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Tamamen ücretsiz olarak hizmet sunan Engelsiz Yaşam Merkezi, 175 öğrencisiyle sadece Bandırma’ya değil, bölgeye de hizmet ederek her yaş grubundan bireye engel grubu gözetmeksizin kapılarını açıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın “Balıkesir benim ailem” anlayışıyla altını çizerek dile getirdiği kapsayıcı yaklaşım ile çalışmalarına yeni bir soluk kazandıran Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımını kısa sürede büyük ölçüde artırdı. Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi; özel gereksinimli bireylerin potansiyellerini keşfetmelerine ve hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarına olanak tanıyan zengin programlar sunarak artık sadece Bandırma’ya değil yakın bölgeye de hizmet etmeye başladı. Ücretsiz servis imkânıyla birlikte tamamen ücretsiz olarak sunulan tüm kurslar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öz bütçesiyle karşılanıyor.

SOSYAL BECERİLER KAZANIYORLAR

Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen eğitimler, her bir öğrencinin ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanıyor. Haftada; 2 bireysel ders, 1 spor ve 1 resim dersi ile zenginleştirilen eğitim programları, öğrencilerin gelişimini destekliyor. Bireysel derslerde öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeler yapılarak öğrenmeleri gereken beceriler üzerine çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca aile eğitimi ve grup dersleri aracılığıyla çocukların sosyal beceriler kazanmaları ve akranlarıyla etkileşimde bulunmaları sağlanıyor. Bu kapsamda; 0-10 yaş arası çocuklar bireysel eğitim alırken, daha büyük yaştaki öğrenciler spor ve resim eğitimiyle destekleniyor.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

Çalışmalar sonucunda yaşıtlarıyla aynı seviyeye gelmiş ve başarıyla okul hayatına devam eden öğrencilerinin bulunduğunu söyleyen Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Eda Özcan “Bu öğrencilerimizle belirli periyotlarda tekrar değerlendirme alarak süreçleri takip ederek her zaman yanlarında olmaktayız. Amacımız, özel gereksinimli çocuklarımızın bağımsız bir şekilde hareket edebilmelerini sağlamak, çocuklarımızı akademik ve bilişsel anlamda yaşıtlarıyla eşit bir seviyeye getirmektir.” diye konuştu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER