Vali Ustaoğlu Balya ve İvrindi’de muhtarları dinledi

Vali İsmail Ustaoğlu mahalle muhtarları ile bir araya geldiği programlarına devam ediyor.

Vali Ustaoğlu Balya ve İvrindi’de muhtarları dinledi

Vali Ustaoğlu; beraberinde İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ile birlikte Balya ve İvrindi İlçelerinde gün boyu süren programlar kapsamında ilk olarak Balya İlçesine bağlı mahallelerin muhtarları ile bir araya geldi. Balya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapılan muhtarlar buluşmasında toplantının açılış konuşmasını yapan Balya Kaymakam Vekili İrem Ayşegül Çetin yapılan ve planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda konuşan Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga da ilçede yürütülen çalışmalara muhtarlar ile işbirliği içerisinde devam edileceğini dile getirdi. Toplantıda emniyet ve jandarma tarafından ilçede yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili de bilgilendirme yapıldı.

Programına İvrindi İlçesini ziyaretle devam eden Vali Ustaoğlu İvrindi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıda muhtarları dinledi. Açılış konuşmasını yapan İvrindi Kaymakam Umut Pazarcı yapılan ve planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda konuşan İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta da ilçede muhtarlar ile birlikte vatandaşa hizmet götürmek için işbirliği içinde çalışacaklarını ifade etti. Toplantıda emniyet ve jandarma tarafından ilçede yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili de bilgilendirme yapıldı.

Toplantıların sonunda değerlendirmede bulunan Vali İsmail Ustaoğlu; muhtarların adeta birer kamu görevlisi olduğunu söyledi. Vali Ustaoğlu muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü olmasının yanı sıra; vatandaşın huzur ve güveni için emniyetle, jandarmayla ve diğer tüm birimlerle yapacakları işbirliğinin de önemini hatırlattı. Ustaoğlu “İlçelerimizde gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarda sizlerin vesilesi ile mahallelerimizdeki ihtiyaç ve talepleri dinleme fırsatı buluyoruz. Mahallelerinizde kamu kurum ve kuruluşlarımızın birer temsilcisi olduğunuz bilinci ile görev yapmanızı istirham ediyoruz. Sorumluluk alanınızdaki mahallenin her türlü sıkıntısından haberdar olmanızı ve ivedilikle bizleri haberdar etmenizi istiyoruz. Kurumlarımızla istişare halinde olmanız, vatandaşımızın güven ve huzurunun temin edilmesinde büyük önem arz ettiğine de dikkat çekmek istiyorum.” diye konuştu. 

Yaptığı konuşmada uyuşturucuyla mücadele konusuna değinen Vali Ustaoğlu başarılı operasyonların devam ettiğini kaydetti. Ustaoğlu, “Uyuşturucuya karşı devlet olarak verdiğimiz mücadelede muhtarlarımızın büyük desteği başarıya ulaşmada hız kazanmamızı sağlayacaktır. Sizlerin ve tabi ki ailelerimizin bu konudaki hassasiyeti, duyarlılığı ve hızlı iletişimi sayesinde başarılı sonuçlar almaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti. 

İçinde bulunulan yaz mevsiminde özellikle anız yakılması dolayısıyla yaşanan yangınlara karşı bilincin arttırılması gerektiğini hatırlatan Ustaoğlu, alınan kararların muhtarlar tarafından yakından takip edilmesini ve muhtarların vatandaşlara uyarılarda bulunmalarını istedi. Vali Ustaoğlu, muhtarlardan ayrıca mahallelerinde yardıma muhtaç vatandaşların tespit edilip ilgili kurumları bilgilendirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Görevlerine yeni seçilen muhtarlara hayırlı olması temenni eden Vali Ustaoğlu, devam eden muhtarlara da çalışmalarında başarılar diledi.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER