12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
İstiklal Marşı, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin vatan savunmasında destanlaşan azim ve kararlılığının mısralara dökülen metnidir. İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı sürecinde Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde verdiği vaazlarıyla halkı milli mücadeleye çağırmış, kurtuluş mücadelesinde milletin iradesini, kararlılığını; askerimizin cephedeki fedakârlık ve azmini İstiklal Marşı ile ölümsüzleştirmiştir.
İstiklal Marşı, geçmişi geleceğe bağlayan, milletimizin tarihine ışık tutan, kapsayıcılığı ve gösterdiği hedefleri ile 101 yıl önce yazılmasına rağmen, geleceğimizi şekillendirecek kadar yeni kalabilen bir özelliktedir.
Gençlerimiz, İstiklal Marşı’nın özünü teşkil eden vatan ve bayrak sevgisini, hürriyet ve bağımsızlık aşkını benliklerinde daima yaşatacaklar, korkmadan yarınlara emin adımlarla yürüyerek, ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımları kararlılıkla atacaklardır.
Tarihin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere karşı birlik ve beraberliğinden ödün vermeden tek vücut olan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşı’nın ruhunu ilelebet muhafaza edecektir.
Millî Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Meclisi'nde kabulünün 101’inci yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın bütün Kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Hasan ŞILDAK
Balıkesir Valisi