Haşmet Demirbil Yazıyor: "Kazdağı çiçeklerine çalıştay"

Haşmet Demirbil Yazıyor: "Kazdağı çiçeklerine çalıştay"

 Kazdağı Milli Parkımız Eko turizm olğusunda yıldızı parlıyan  yükselen bir değerdir.(Flora –Fauna ve tarihi  kadar yakında açılacak 12 ay hizmet verecek tesisi ile gündemden asla düşmeyecektir.)

Endemik bitkilerini, Avlanma yasağı hayvanlarını, milyon yıllık kayalarını,sularını,Mitoloji sini tanımak, Alan Klavuzları nezaretinde duyarak yaşamayı, gezmenin mutluluğu ayrıcalıklarını ve bu konuya dikkati çeken Resim çalıştayındaki  hocalarımızı alkışlamak yetmez Doğa ve Kültür Turizm  kurallarını ruhumuzda hissetmek,katılımcı olmak  önemlidir,

Akdeniz mutfağının çeşitli bitkilerini ,Peynir çeşitlerini,En kaliteli Zeytin Yağını,Truva sonrası ören yeri Antandros,u ,Doğa yürüyüş yolları ve En önemlisi Denizin iyotu ile bütünleşen Oksijen cenneti……

“”Bin Pınarlı İda’nın Sessiz Çığlığı-Çalıştayı-“” Sanat ve Doğa tutkunu Hocalarımız  7 unutulmaz isim,Ali Düzgün,Alp Bartu,Bahattin Odabaşı,Hasan Çağlıyan,Murat  Külcüoğlu,Zuhal Arda,Zeynep Işık Kural  dostluklarıyla bir araya gelerek,Küratör Esma Bayrak ve Asistanı Haşmet Demirbil yanı sıra Kardelen Kültür Sanat yönetimi işbirliği ve Altınoluk-Anfora Butik Hotel ve Şarap Evi yönetimi Levent-Özlem Özdeniz örnek bir ev sahipliği üstlenerek bu ilk çalıştayın unutulmaz isimlerini oluşturdular.

Çalıştayın birinci günü Cumartesi,Ören yeri Antandros ziyaret edilerek Mitoloji dünyası ile başlatıldı,Güre-Kazdağı müzesi Tanıtım filmi ile tarihi bilgiler.Zeytin ağacının  değeri tekrarlandı.

Zeytinli-Pınarbaşı bozuk yollarından sonra Cennet ırmaklarını andıran Sütüven Şelalesi ile Hasan Boğuldu Gölet anı fotoğraflarına konuk olurken.Sabahattin Ali yaşamı ve eserleriyle günün konusu oldu.ve 1774 metre yükseklikteki Milli park ziyaretinde Endemik Bitkiler incelendi.Sarıkız öyküsü ile günlük araştırma ve kültür gezisi son buldu.

İkinci gün Pazar Muhteşem bir kahvaltı sonucu  Şövale ve boyalar ile buluşma zamanı,dünkü geziden duygularında

 canlanan eskizler Tuval üzerinde yavaş yavaş canlanmaya başladı.İzliyen sanat saverler çalışmaları hayranlıkla izlerken,Sanatın başka rüzgarlarına kapıldılar. La Chercuteria  firması,Şarküteri ürünlerinin  tanıtımında benzersiz bir lezzetleri tattırarak unutulmaz damak tatlarını yaşamlarımıza armağan ettiler.

Üçüncü gün Pazartesi Çalıştay eserleri tamamlandı,hatta özel dostlar için özel resimler bile armağan edildi.Günün final bölümü ,Koktey,Sohbet ve Plaket törenleri zamanı geldi….Gece Anfora Butik hotel  Özdeniz ailesi armağanı Veda gala yemeği düzenlendi…..

Bu çalıştayın ikinci önemli bir hizmeti Başkan Kamil Saka yönetiminde açılmış olan Sanat Terasları,maalesef 5 yıldır kapalı kalmıştı,Sanat severlerin imza kampanyası ile hatta hocalardan gelen bir uyarı ile kabul görürse “”Özdemir Yemenicioğlu”” Sanat Sokağı,Bulvarı veya Terasları ismi gerçekleşebilecek çünkü ilk açılışını yapan Sanatın dostu Mehmet Ertaş şu an Edremit belediye başkanı ve Temizlik yapmanın dışında hiçbir maddi masrafı olmıyan ,Tasarruf genelgelerine karşı gelmiyen bir konumda hatta bir çok sanatçı Afiş ve benzeri giderler için taşın altına ellerini sokmaya hazırlarken. Niçin gerçekleşmesin.

Sanatcıların vedası Güre-Fener-Kazdağları Manastırhan Hotelde Atatürk çınarı altında Ugur Bostancıoğlu,nun misafirleri olarak Kahvelerini yudumlayıp,Fem tasarım eserlerine hayran kalarak İkinci çalıştay Sonbaharda Türkmenler ve Kazdağı Pınarları  olarak  bir arada olma sözü ile noktalandı.

SPONSORLAR.Edremit Belediyesi,Çetin Petrol,Anfora Butik Hotel,Gençlik Kırtasiye,Halil Esen Zeytinyağları-Büyükşehir ARENA gazetesi.ve KARDELEN Kültür Sanat Platformu………..

Ayrıntılı fotoğraflara sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

www.facebook.com/balikesirkorfezdehaber
https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.facebook.com/korfezdehaberajansi

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2024, 15:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER