Erasmus Projesi Kapsamında Kültürel Buluşma

Erasmus Projesi Kapsamında Kültürel Buluşma

Erasmus Projesi Kapsamında Kültürel Buluşma
Karesi Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, Erasmus projeleri kapsamında ağırladıkları İtalya'dan misafir meslektaşları ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.
Bu ziyaret sırasında eğitim alanında karşılıklı bilgi alışverişi ve iş birliği fırsatları üzerinde duruldu. Ziyaretin ana amacı, Erasmus+ Akreditasyonunun genel hedeflerini desteklemek ve Avrupa öğretim ve öğrenim boyutunu güçlendirmek olarak belirlendi.
Ziyarette; içerme, çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilmesi konuları üzerinde duruldu. Ayrıca, Avrupa mirası ve çeşitlilikteki zenginlik hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, Avrupa genelinde profesyonel ağların geliştirilmesi hedeflendi. Bu kapsamda, eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel etkileşimi sağlamak amacıyla çeşitli öneriler ve projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
Erasmus+ Akreditasyonu çerçevesinde, İtalya'nın Milano şehrinde bulunan IPC L.Milani Meda okulundan öğretmen Paola Grassi ve Sofia De Grazia'nın Balıkesir’e gerçekleştirdiği ziyaretin amacının, ülkeler arasındaki öğretim programı benzerlik ve farklılıklarını tanıtmak, okullar arası kültürel ve sosyal etkileşimi sağlamak ve potansiyel Erasmus+ ortaklıklarının temellerini atmak olarak açıklandı. Misafir öğretmenler, Türk eğitim sistemi hakkında bilgi alırken, kendi ülkelerindeki eğitim uygulamaları hakkında da bilgiler paylaştı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; bu tür ziyaretlerin uluslararası iş birliği ve anlayışın geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Bir çocuğun dünyayı değiştirme gücü, ona rehberlik eden öğretmenin yetkinliği ve sevgisiyle perçinlenir. Öğretmenlerimizin çocuklarımız üzerinde bıraktığı etki, nesiller boyu sürecek bir değişim yaratır. Bu nedenle, eğitim sistemi içindeki öğretmenlerimizin değeri ve önemi tüm dünyada her zaman vurgulanmalıdır. Öğretmenlerimize gereken saygıyı ve desteği sağlamak, onların çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmelerine olanak tanımak, geleceğimiz için atılacak en önemli adımlardan biridir."

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER