CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de bando merasimi ile karşılandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Milletvekili Serkan Sarı, önceki dönem milletvekilleri, il ve ilçe başkanları karşıladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de bando merasimi ile karşılandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i karşılayan Balikesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 74 yılın ardından yönetimini devraldığımız Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir'e  'hoşgeldiniz' dedi.

Bando merasimi ile karşılanan Genel Başkan Özel, İlk olarak CHP Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, daha sonra halka hitap etti. 
Başkan Özel konuşmasında şunları söyledi: Balıkesir’in Ege’nin güzel insanları hepinize merhaba. Balıkesir her halde siyasi hayatımızda yeni bir kimlik kazanmaya başladı. Balıkesir Kuvayi Milliye ateşinin yakıldığı Alaca Mescit’tir. Balıkesir bir uyanış olacaksa, bir ayağa kalkma olacaksa, ona ilk inanan şehirdir. Hepinize teşekkür ediyorum. 
31 Mart’ta çok zorlu bir süreci yaşadık. Hep beraber hem Balıkesir’in merkezinde, hem bütün ilçelerinde birbirinden kıymetli adaylarımız bilhassa Büyükşehir seçimi için önceden olgunlaşmış, hatta 5 yıl önce olacakken, bir takım sebeplerle geri çekilmiş. Ama Balıkesir’in kucaklaşmaya ihtiyacı vardı. Ahmet Akın’ı aday yaptık, biz değil aslında siz yaptınız. Helal olsan size, Helal olsan Ahmet Başkan’a, helal olsun tüm Belediye Başkanlarına. 100 gün doldu. Şöyle bir dönüp, bir baktık. Ahmet Akın kardeşimiz 100 günde hem Balıkesir’le kucaklaştı, hem ekibini kurdu, hem projelerini olgunlaştırdı ama hem de 15.4 milyar borçla devraldığı Belediyede ilk iş söz verdiği gibi gelip de zam yapmadı, suya yüzde 15 indirim yaptı ve herkesin yüzünü güldürdü. Kendisini tebrik ediyorum. Ayvalık, Altınova içme suyunun temeli atıldı, 30 km. su ve kanalizasyon hattı döşendi, 25 km asfalt atıldı, tarımsal sulamaya ücretsiz destek sunuldu. Sahiller temizlendi, can kurtaran sayısı arttırıldı, çöplerden 15 bin 600 megavat elektrik üretildi, arıcılara destek verildi, çiftçilere ulaşım için tarla yolları açıldı, 18 bin ton mama dağıtıldı ve sadece 100 gün geçti, 5 yılı siz düşünün. 

“ÇEVRE KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ!”
İvrindi ve Gökçeyazı ilçeleri sınırında yer alan altın madeni arama çalışmaları nedeniyle 16 köyün tehdit altında olduğunu ve çevre katliamı yaşandığını söyleyen Genel Başkan Özgür Özel, köylülerin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. Başkan Özel “Buraya ilk geldiğimde baba evine uğradım. Atatürk bu ülkenin kurucusudur, Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurmuştur. Demek ki baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Baba evine gittim, il ve ilçe başkanlarımızla oturdum. İvrindi ilçe Başkanımız bir sıkıntının olduğunu, mağdur köylülerimizin orda olduğunu söyledi, çağırdı görüştük. Bu durumu buradan bütün Türkiye’ye duyurmak durumundayım. Gökçeyazı köylüleri ile konuştum. Önce topraklarına, sularına, yaşamlarına sahip çıkan, siyanürcü şirkete direnen Gökçeyazı köylülerini Türkmen köylülerini bir alkışlayalım. Türkmen dağı Balıkesir’in su kaynağı. Anadolu’da 300 metreden, 400 metreden derin kuyu dalgıç pompaları ile  su çıkarılırken, 5 metreden su çıkan bir yer. Maalesef bu suya birileri göz dikti. Oraya altın madeni ruhsatı verdiler. Türkmen dağındaki İvrindi ve Altıeylül ilçeleri sınırında kalan 16 köy  tehdit altında. Maalesef 1 km. uzunluğunda 170 m. Derinliğinde 2 tane dev siyanür havuzu yapıyorlar. Köyün ve evlerin dibinde. Türken dağının bütün suyunu alıyorlar. Ve çıkardıkları altını siyanürle, o 1 km’lik dev asa havuzlarda Balıkesir’in suyunu ve havasını kirleterek, şu anda köyün merasının içinden yol geçirdiler, toz toprak her yer. Hayvanların otlamasına izin vermeyerek, tarımı katlederek, hayvancılığı bitirerek, sinayürle Balıkesir’e bir kez daha kanser tehdidini getirerek, büyük bir haksızlık, büyük bir çevre katliamı kapımızda. Partimiz bu konuda duyarlı, Örgütümüz itirazlara destek veriyor. Büyükşehir Belediye başkanımızın önerisiyle mecliste bir araştırma komisyonu kuruldu Ancak herkes buna karşı çıkarken, birileri Jandarma komutanı özel görevle geldim, bu altın çıkacak diyor. Eyleme giden herkesi tek tek tehdit ediyor. Kaymakam şirketin arkasında vatandaşın karşısında duruyor. Buradan kamu görevlilerine sesleniyorum Bak jandarma komutanı. Beni özel görevle buraya gönderdiler diyen ve her eyleme giden köylüyü çağırıp hesap soran komutan. Bundan sonra bir kişiyi daha çağırırken yanına Milletvekilimiz Serkan Sarı ile birlikte gelecek, bir köylü daha çağırırsan genel başkan yardımcımız Ensar Aytekin ile birlikte gelecek. Yok çok mu cesaretin var bir köylüyü daha çağır. Özgür Özel ile birlikte gelecek. Hadi göreyim şimdi eyleme gelmiş köylüleri çağır da göreyim seni. Hadsizlik etme, millete hizmet et, şirkete hizmet etme! Buradan bütün Balıkesir’e, köylerdeki herkese sesleniyorum. Balıkesir’in suyuna, tarımına sahip çıkmayan herkese sesleniyorum. Bu şirkete karşı direnin, birleşin mücadele edin. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar arkanızdayız” dedi.

“47 YIL SONRA CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Başkan Özel “Biliyorsunuz 31 Mart  seçimlerinde millet bir tarafta cumhur ittifakı, bir tarafta denedik olmadı milletimizle kurarız dedik. Bir tarafta Türkiye ittifakı. Millet seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisine kurulduğu günden beri ilk kez bir seçim kaybetmeyi, ikinci parti olmayı tattırırken, 47 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini yeniden 1.parti yaptı. 2019’da önemli bir başarıya İstanbul’u, Ankara’yı, Mersin’i, Adana’yı, Antalya’yı almıştık hepsini koruduk. Ancak 14 büyük şehri, 21 il belediyesini, bugün 411 belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. 2019’da hazmedemeyip, İstanbul seçimlerini tekrarlamışlardı. Ve demişlerdi ki bir sonraki seçimde CHP’ye Osmanlı tokadı vuracağız. Ama tekrar seçimde 13 bin olan farkı 800 bin yaparak bize Osmanlı tokadı değil ama hazımsızlara demokrasi tokadı vurmuştu. Bu sefer İstanbul’da Ekrem İmamoğlu farkı 1 milyonun üzerine çıkardı. Ankara’da Mansur Yavaş %60’la Türkiye rekoru kırdı. Balıkesir’de Ahmet Akın %51 oy aldı.  Ege’nin bütün illerini Atatürk’ün partisi kazandı. Ama hazımsızlar durmuyor. Dün Sayın Erdoğan demiş ki Belediyeler SSK’ya çok borçla, borçlarını ödemişler. Öyle kuruşa simit yok. Sayın Erdoğan doğru söylüyor bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira. Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira sen yaptın!
Esas hazımsızlık şu. Diyor ki Belediyeler hizmet etmek istiyor. İşte Ahmet, bu kadar borca, bu kadar imkansızlığa rağmen içi içine sığmıyor. Bana diyor ki şuraya meydan yapacağım, şuradan tramvay geçireceğim. Ama bir yandan da işin parasal boyutu canını sıkıyor. Para bulmaya, kaynak bulmaya çalışıyoruz. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz, kaynak buluyoruz. İmzayı atmıyorlar, niye? Hizmet ederiz de millet CHP’nin geldiğinde ne iyi işler yaptığını görmesin diye. Kentsel dönüşüme para buluyoruz. İmza atmıyor. Deprem olacak, insanlar ölecek orada bile siyaset yapıyorlar. Önünde dünya kadar dosya var. Kentsel dönüşüm için, toplu taşıma için, temiz su için. Çevre için ama imzaları atmayarak Türkiye’ye dışarıdan bulduğumuz kaynağı belediyelerimize kullandırtmıyor. Şimdi de gelmiş geçmişten bugüne AK Parti’den aldığımız Belediyelerden bilhassa SSK ve vergi dairesine inanılmaz borçlar var. Zamanında parayı yatırmamış, SSK’nın parasıyla gelmiş burada belediyecilik yapmış ona rağmen kazanmışız. Şimdi diyor ki AK Parti ve MHP döneminde ödenmemiş parayı bir seferde faiziyle senin paralarından keseceğiz. Bunun tek amacı var, Belediye Başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmetleri aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak. Böyle belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan, aldanıyorsun. Halk arkamızda, millet arkamızda bunu millet görüyor. Sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak.
Bugün Türkiye’de SSK’ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699. Sayıştay raporuna göre En borçlu belediyeler AK Parti’den yeni devraldığımız belediyeler. En borçlusu Bursa Büyükşehir, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli. Bakın en borçlu 5 belediye AK Parti’den aldığımız belediyeler. Şimdi kendi ödeyemediği parayı bizden kesiyorlar. Bu sayede istiyor ki çöpler toplanamasın desinler ki CHP geldi çöpler toplanmıyor. İstiyor ki toplu taşıma aksasın chp yapamıyor, yollar yapılmasın bak CHP demek çukur demek. Şunu söyleyeyim apırsan da köpürsen de bir yolunu bulacağız, bu hizmeti yapacağız, milletin gönlünü feth edeceğiz ve bu iktidarı senin elinden alacağız. Söz veriyorum, ant içiyorum.

Şunu söyleyeyim bunu Edirne’de gördüm. Bunu AK Parti’den aldığım birçok belediyede gördüm şimdi de Balıkesir’de gördüm. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kamuya olan borçları var ya, AK Parti döneminde sıkışında camiyi ve etrafındaki meydanı borca karşılık vermişler, belediyenin borcunu sildirmişler. Buradan sesleniyorum ey Erdoğan, o caminin tapusu belediyeden Maliyeye geçince varıp ta camiyi yıkacak, boşaltacak, oraya avm yapacak hal yok. Ama sen bunu borca karşılık AK Partili belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle CHP’li belediyelerdeki tüm camileri, elektrik trafolarının ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan, millete hizmet etmemize engel olma” dedi.

“SOKAK HAYVANLARI İLE YASA TASARISI KATLİAMIN ÖNÜNÜ AÇACAK SAKAT BİR DÜZENLEMEDİR”
Sokak hayvanları sorunu elbette var. Ama çözümü katliam değil. Bakın CHP’nin bütün Milletvekilleri ile, Balıkesir’den iki vekilimiz, grubumuzdaki 120 vekille ayrı ayrı gurur duyabilirdiniz. Onlar olmasaydı bütün sakat köpekler, ya da sokaktan toplanıp barınakta 1 ayda sahiplenilmeyen köpekler,  çamaşır suyu ile zehirlenerek, 6 saat içinde acı acı seslerle katledilecekti. Grubumuz direndi, mücadele etti ve canlarımızı katliamdan kurtardı, kendilerini tebrik ediyorum. Ancak tehlike geçmiş değil. Şimdi diyor ki, köpekleri toplayacağız, kısırlaştıracağız ve sahiplendireceğiz. Burada belediyelere bunlara yapmayanlara ağır cezalar koyuyor ve belediye başkanlarına diyor ki ya çöz ya cezayı alırsın. Gözün görmediği yerde ne yaparsan yap. Bunun yolu belediyelere bu konuda kaynak yaratmaktır. 4 sene önce araştırma komisyonuna birlikte imza attık. Hayvan Hakları komisyonu kurulacak, Milli Piyango’dan, spor Toto’dan, at yarışlarından yapılacak kesintilerle, bu fonda hayvanların ihtiyacı kadar barınak, kısırlaştırma ve sahiplendirme projeleri yürütülecek. Şimdi bu fonu kurmadan bütün yükü belediye başkanlarına atıp, para ile tehdit ediyorlar. Bu katliamın önünü açacak sakat bir düzenlemedir. Bu noktada bir kez daha bütün hayvan severleri AK Parti’nin oyununa karşı uyanık olmaya, dirençli olmaya ve mücadele etmeye davet ediyorum. “

“KÜFEYİ TAŞIYAMAYAN BIRAKACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Özel, “Taşıdığı iktidarım sorumluluğu iktidara ağır geliyor. Diyor ki muhalefetin sırtında küfe yok. Biz de onu söylüyoruz. Millete gittin, verin yetkiyi, görün etkiyi. Enflasyon nasıl düşürülür, faiz nasıl düşürülür, döviz nasıl düşürülür, işsizlik nasıl bitirilir ben yaparım dedin. Millet yetkiyi verdi senin sırtına küfeyi koydu. Şimdi emekliye zam yap, yok 12500 yeter. Geldiğinde 8 çeyrek altın alan emekli maaşı, şimdi 3 çeyrek altın alıyor. Bu demektir ki her ay emekli 5 altın kayıpta. Daha Ocak ayında 10 bin liralık emekli maaşı ile 25 kilo dana kıyma alınırken, 12500 lira emekli maaşı ile 20 kilo dana kıyma alınıyor. Emeklinin sofrasından ayda 5 kilo kıyma çaldılar. Emekliye sahip çık diyoruz para yok diyor. Erdoğan’a emekli ağır geliyor, asgari ücretli ağır geliyor, çiftçi, esnaf ağır geliyor. Diyor ki taşıyamıyorum, Yük ağır diyor. Ağırsa bırak, çıkar küfeyi. Nasıl taşıyacağız emekliyi, nasıl taşıyacağız, asgari ücretliyi. Nasıl milletin efendisi yapacağız yeniden köylüleri.  Küfeyi taşıyamayan bırakacak. Emekliye asgariye ücretliye vermezsen geçim olmaz, geçim olmazsa seçim olur. Erdoğan geçen sene 46 şirketin 660 milyar lira kesinleşmiş vergisini affetti ama şurada oturan emekli amcamın maaşını 12500 yapmak için o parayı çok görüyor. Çıkar o küfeyi sırtından, küfeyi alacağız, emeklileri en güzel yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

“NE KADAR MANİSA’LIYSAM O KADAR DA BALIKESİR’LİYİM”
Konuşmalarının sonunda Balıkesir’in de kendi memleketi olduğunu söyleyen Özel “Hemşehrilerimi görünce güzel Manisa’mın komşusu Balıkesirlilere görünce bu lafı biraz uzattım. Ama bu sıcakta herkes ya tatildeyken, ya köydeyken, işinde gücündeyken, günün ortasında bu sıcağın altında kendi kendinize bir miting yaptınız bunu unutmayacağım.

Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü babamın mezun olduğu okuldur. Talat hocayı siz okuttunuz o da Özgür Özel’i okuttu, siz de onu partinize genel başkanı yaptınız. Ben ne kadar Manisalıysam o kadar Balıkesir’liyim” dedi. 

“HAKKINIZI ALANA KADAR YANINIZDAYIZ”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’deki konuşmasını söz açıklamalarla bitirdi:  Emekli astsubaylar hakkını alana kadar mücadelelerine destek vereceğim. Staj mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenler, çıraklık mağdurları, atanmayan öğretmenler, mühendisler hepiniz hakkınızı alana kadar biz sizinle birlikteyiz, yanınızdayız, arkanızdayız.
Belediye başkanlarının birileri ellerini kollarını bağlamaya çalışıyor. İşsizlik belediye büyük sorun ama belediyeleri ağzına kadar insanla doldurmuşlar Gelen para yetmiyor. Bütün sorunları belediyeler üzerinden çözmek mümkün değil. Belediyelerdeki yaygın başarı bize daha büyük başarıları getirecek. 
Halkın iktidarı için halkın başkanlarına sahip çıkın, destek verin. Hepinizi seviyorum, hepinize güveniyorum. “

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2024, 19:58

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER