CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: ''İktidar muktedir olsa orman katliamlarını önlerdi''

Milletvekili Sarı, orman yangınlarının yarısının faili meçhul olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Son on yılda çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklıdır ve önlenebilir. Bunların yüzde 6'sı kasıtlı olarak çıkarılmış, yüzde 47'si faili meçhuldür” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: ''İktidar muktedir olsa orman katliamlarını önlerdi''

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulunda yaptı açıklamada, AKP iktidarının orman yangınlarını önleyemediğini söyledi. İktidarın politikasının “önleme” değil “söndürme” üzerine olduğunu belirten CHP’li Sarı, şunları söyledi:

ORMAN KATLİAMINI ÖNLEMEK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR”

“AKP iktidarı orman yangınlarını önleyemiyor çünkü iktidarın orman yangınlarını önleme politikası yanlış; iktidar politikası önleme değil söndürme üzerine. Ormanlarımız kasıttan, ihmalden, faili meçhullerden yanıp kül oluyor, ihmalleriniz yüzünden göz göre göre ülkemiz yanıyor, insanlarımız ölüyor, doğal yaşam yok oluyor farkında mısınız? Orman katliamını önlemek iktidarın sorumluluğudur. 2002'de bin 471 orman yangını çıkarken 2023'te yaklaşık 2 kat artışla 2 bin 579 orman yangını olmuştur. Geçen yıl haziranda 84 orman yangını çıkarken bu yıl yaklaşık 5 kat artışla 399 yangın kayıtlara geçti, sadece Balıkesir'de bu ay içinde 11 yangın oldu.

ORMAN YANGINLARININ YÜZDE 90'I İNSAN KAYNAKLIDIR VE ÖNLENEBİLİR”

“Son on yılda çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklıdır ve önlenebilir. Bunların yüzde 6'sı kasıtlı olarak çıkarılmış, yüzde 47'si faili meçhuldür. Diyarbakır ve Mardin'de olduğu gibi denetlenemeyen enerji şirketleri yüzünden de yangınların yüzde 5'i enerji nakil hatlarından kaynaklanmaktadır. Muktedir bir iktidar olsanız, bu katliamları önlerdiniz. Gerçekçi ve önleyici politikalar ortaya koyun, bu katliamları durdurun!”

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2024, 15:59

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER