Balıkesir’de 15 Temmuz Coşkusu

Balıkesirliler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milli İrade Meydanında tek yürek oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde tarih sahnesinde çok kez Kuvâ-yi Milliye ruhuyla adını yazan Balıkesir, Milli İrade Meydanı’nda 15 Temmuz’un unutulmayacağını bir kez daha gösterdi.

Balıkesir’de 15 Temmuz Coşkusu

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; ülke genelinde coşkuyla kutlanan etkinliğe canlı olarak bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meydanları dolduran vatandaşlara seslendi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemine ithafen şiirlerinin okunması ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne özel düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verilmesiyle devam eden programda 15 Temmuz gecesine ait görüntüler de yayınlandı.

15 Temmuz’un ülkenin demokratik yapısına ve hukukun egemenliğine yapılmış bir darbe olduğunu söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu programda yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, bu ihanete kalkışan FETÖ ve onun destekçileri tarafından benzerine az rastlanır bir alçaklığın, hainliğin ve ihanetin adıdır. 15 Temmuz Türkiye'yi durdurma, işgal etme ve emperyalist planlara sunma projesidir. Asil milletimiz; bu hıyanet karşısında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut olmuş milletimiz, demokratik değerleri uğruna destansı bir mücadele vermiştir. Asil milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet güçlerimizin vatansever evlatlarıyla tek yumruk, tek yürek olarak bu alçak terör örgütünün girişimini akamete uğratmıştır. Milletimiz bu kahramanlığıyla, millî iradeye kimsenin hükmedemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’da elleriyle tankları durduran, mermilere karşı göğüslerini siper eden milletin şanlı direnişinin Çanakkale ruhunun yeniden doğuşu olduğunu sözlerine ekleyen Ustaoğlu, “Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Balıkesir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında, yedi düvele meydan okuyan bu Çanakkale Ruhu, Kuva-yi Milliye Ruhu yüz yıl sonra da aynı heyecanla, aynı kararlılıkla devam etmektedir. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve o gün canını hiçe sayarak meydanlara inen bütün vatandaşlarımız "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları"dır. Milletin 15 Temmuz direnişini unutmadık! unutmayacağız! unutturmayacağız!” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğin her geçen gün güçlendiği mesajının verildiği programda; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hain darbe girişimi esnasında milletin ve devletin simgesi olan sancağın yere düşmediğinin mizanseni olan ve 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Sancak Koşusu” Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitler Anıtından başlatıldı. Farklı daldan sporcuların katıldığı koşuyla Milli İrade Meydanına ulaşan Şanlı Sancak, Vali Ustaoğlu  tarafından teslim alındı. 

Kur'an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemine ithafen şiirlerinin okunması ile devam eden programın sonunda, hain darbe girişimi gecesi minarelerden yükselen ve 15 Temmuz ruhunda ayrı bir yeri olan salâ yine aynı saatte tüm Balıkesir Camilerinde 00.13’te okundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2024, 13:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER