Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 10.09.2024

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 10.09.2024

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, silahlı terör örgütleri ile iltisaklı kişilerin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Edremit ilçesi Kocaseyit Havalimanında PKK-KCK Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapma suçundan hakkında yakalama kararı bulunan (1) şüpheli yakalanmış olup, hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak yapılan planlı istihbarı çalışmalar neticesinde, 09 Eylül 2024 tarihinde Ayvalık ilçesi Küçükköy, Şeytan sofrası mevkiinde müdahale edilen göçmen kaçakçılığı olayında; (1) organizatör ve (33) düzensiz göçmen yakalanmıştır.  Göçmenleri taşımakta kullanılan (1) araç, (1) adet şişme bot, (1) adet bot motoru, (3) adet pompa, (18.000 TL) suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir. (1) Organizatör şahıs tutuklanmıştır.

--------------

 Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı görev ve sorumluluk sahasına bulunan Ayvalık ilçesi, Sarımsaklı ve Badavut plajları ve Şeytan Sofrası ile ormanlık alanların güvenliğini sağlamak, düzensiz göçle mücadele etmek ve suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığında (JAKEM) yetiştirilen atlarla 24 Haziran - 09 Eylül 2024 tarihleri arasında Atlı Jandarma Timlerince devriye faaliyetleri icra etti. Atlı Jandarma Timlerince icra edilen asayiş uygulamalarında; (2 bin 172) Şahıs sorgusu, (919) araç sorgusu yapılmış olup, (2 bin 654) vatandaşımıza yol tarifi ve (3 bin 278) vatandaşımıza yardım ikaz faaliyetinde bulunulduğu öğrenildi.

------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemlerini almak; ayrıca servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutmasını sağlayarak, yakalanma risk duygusunun arttırılması ile servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla; 09 Eylül 2024 tarihinde 07.30-09.30, 12.30-13.30 ve 15.00-18.00 saatleri arasında üç periyot halinde Huzur Güven Uygulamaları kapsamında “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir. Denetimler sonucunda; (215) okul çevresi, (403) umuma açık yer, (2972) şahıs ve (457) araç kontrol edilmiş, herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır.

-------------

(Editör:Bekir Terzioğlu)

       

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2024, 17:15

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER