AK Partili Meclis Üyesi Şahin, Hayvan Barınağı olmayan belediyelere 6 ay süre verdi

AK Partili Meclis Üyesi Şahin, Hayvan Barınağı olmayan belediyelere 6 ay süre verdi

AK Partili Avukat M.Birol  Şahin, Hayvan barınağı olmayan belediyelere 6 ay süre verdi.

Şahin,  “Bütçesinin Binde Beşini sahipsiz hayvanlara harcamayan Belediyeler hakkında 31Aralık2024 tarihinde Görevi İhmal sebebiyle Savcılıllara "Suç Duyurusu"nda Bulunacağım..AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, hayvan barınağı olmayan belediyelere 6 ay süre verdiğini belirterek yapmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Yapılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Şahin, “ Köpek ticareti 5 yada 10 yıllığına yasaklanmalı, köpek sahiplenmek isteyenler sadece Barınak tan köpek alabilmelidir.

Terk etme durumunda ağır ceza getirilmeli, köpekler sadece Barınağa bırakılabilmelidir.

Kırsaldaki sahipsiz hayvanlar da şehirdeki ler ile birlikte hızla kısırlaştırılmalıdır.

Görevini yapmayan Belediye Başkan ve ilgili memurlar şahsen cezai ve hukuki yaptırım ile karşılaşmalı, sıkı denetlenmesi, gerekirse Valilik Bütçesinin Binde Beşini keserek Kaymakamlıklar tarafından Barınak yapılmalı ve hayvan bedel ilçe Belediyesi'nden tahsil edilmelidir.

 Sahipsiz Hayvanların Öldürülmesi için zorunlu şartlar açıkça ağır biçimde belirtilmeli ve sahiplenme süresi 1 ay değil daha uzun süre ön görülmelidir.

Zira Belediyelerin ihlalinin bedelini masum hayvanlara ödettirilmesi doğru değildir. Bu konuda Batı Medeniyeti bize referans olamaz. Türk-İslam Medeniyet inanç ve değerleri zorunlu olmadıkça herhangi bir hayvanın öldürülmesini yasaklar. Batılılar kendi gibi inanmayan kendinden olmayan insanları bile katlederken bizim inancımız her canlıyı Yaradan'dan ötürü seven ve onlarla birlikte yaşayabilen bir medeniyettir.  

6 ay çinde Barınak Yapmayan Belediyeler Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacağım

Belediye başkanları kedi, köpek, kuzu ile fotoğraf çektirerek, üç beş kedi-köpek kulübesi yaparak, beş-on torba mama dağıtatak ne görevini yapmış olur ne de hayvansever olur. Yasa ile verilen Barınak ve Rehabilitasyon Merkezi yapma, kısırlaştırma görevini yapmayan ve bütçesinin Binde Beşini sahipsiz hayvanlara harcamayan Belediyeler hakkında 31 Aralık2024 tarihinde Görevi İhmal sebebiyle Savcılıllara "Suç Duyurusu"nda Bulunacağım..”

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2024, 18:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER