AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, “Mazisini bilmeyen atiye nasıl yürüsün?”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, “Mazisini bilmeyen atiye nasıl yürüsün?”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, sessizliği bozdu. Aydemir, CHP İl Başkanı Erden Köybaşı'nın yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde açıklamasına tepki gösterdi.
Aydemir, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’nın eğitim öğretim yılının ilk gününde adeta bir lanet okuyarak, güzel ve iyi temenniler yerine kendi zihniyetlerini yansıttığı bir konuşma gerçekleştirdiğini üzüntü ile görmekteyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, tarihimize geçen kahramanlıkları adeta göz ardı ederek, üstelik kendi partilerininde kurucusu olan Atatürk’ün mücadele arkadaşlarını adeta yok sayma gafletine düşmüştür. Atatürk bu mücadelede bir ayırım yapmazken sizler ne yapmak istemektesiniz?

Köybaşı bu ifadeleriyleTürk milletinin tarihe kazınan büyük mücadelesinde, büyük komutanın yanında savaşarak can veren Gazzeli kardeşlerimizi, Mehmetçiğin yanında can siparane olarak burayı kendi vatanlarından ayırmadan binlerce şehit verdiklerini yok saymıştır.



Mazisini bilmeyen atiye nasıl yürüsün?

TARİHİ İNKAR GAFLETİ İLE MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATINA YÜKLENEREK SİYASET YAPMAK SUNİ BİR GÜNDEM OLUŞTURMAYA YAKIN, HAKKI VE ADALETİ SAVUNMAKTAN UZAKSINIZ!

Egemenliğe ve bağımsızlığına sımsıkı bağlı olan devletimiz, mazlumun her daim yanında zalimin her zaman karşısındadır.

Kurtuluş Savaşı’nda özgürlüğümüz için canını veren kardeşlerimizin anılmasından bu kadar rahatsız olmanız, sizin zulme karşı duruşunuzdaki zayıflığınızın da bir göstergesidir.

Bizler vefamızı gösterecek duruşa ve karaktere sahip olmaktan onur duyuyoruz.

Yerli ve milli çizgimizden ayrılmadan,tarihini doğru bilen, dünyada yaşananlarda haktan ve mazlumdan yana, gönül coğrafyasına hâkim yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz!

Türkiye’mizin kurucu lideri, cumhuriyetimizin banisinin sürekli bir iç siyaset malzemesi haline getirilmesi ve toplumu kutuplaştırmak için bir araç olarak kullanılması Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına çok büyük saygısızlıktır.

Şehrimizde bu tür bir siyaset anlayışıyla vuku bulan ifadeleri kınıyoruz.

Bizler AK Parti ailesi olarak cumhuriyetimizin, tarihimizin, coğrafyamızın hakikat dinamiklerine sahip çıkarak, hassasiyetle, birlik ve beraberlik içerisinde, ayrıştırmadan şehrimize ve ülkemize hakettiği Türkiye Yüzyılı’nı yaşatmaya ve buna göre bir siyaset anlayışı içerisinde olmaya, haksızlığa ve zalime karşı dimdik durmaya devam edeceğiz."

(Hidayet Hayat)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER