AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir: “Gazeteciler ve Basın Bayramını içtenlikle kutlarım.''

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarının bu özel gününü kutladı. Aydemir konuşmasında demokrasinin vazgeçilmez unsuru basın mensuplarından vefat eden gazetecileri minnetle andı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir:  “Gazeteciler ve Basın Bayramını içtenlikle kutlarım.''

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir basın mensuplarına seslendiği konuşmasında:

“Türk basınında sansürün kaldırılması olarak kutlanan “Gazeteciler ve Basın Bayramını içtenlikle kutlarım.

Ülkemizin ve ilimizin gelişmesinde çok değerli katkıları olan basın mensuplarımız, toplumsal gelişmeleri gündeme taşıyıp, kamuoyu ile paylaşarak, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu önemli görevi ifa ederken, zaman ve mekân gözetmeksizin, basın ilkelerine riayet ederek gösterilen gayrete şahidiz.

Gazeteciler ve Basın Mensupları, kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, çok seslilik, fikir ve vicdan özgürlüğü ile toplumların gelişmesinde büyük rol oynayarak, demokrasimizin vazgeçilmez unsuru haline gelmiştir.

Değerli basın mensuplarımızın, şehrimize karşı besledikleri aidiyet duygusunu biliyor, eleştiri ve önerilerini de dikkatle takip ediyoruz.

Fedakâr basın emekçilerimizin, dün olduğu gibi bugün ve yarın da kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken ülkemizin aydınlık geleceğine katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.

Toplumun gören gözü, işiten kulağı, konuşan dili olma misyonunu zor şartlarda bile gece gündüz demeden yerine getiren tüm değerli Basın Mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor ve ebediyete irtihal eden tüm basın emekçilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. “ ifadelerini kullandı.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER