2021 yılı “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı”(SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu “Sosyal Uyum İçin Bireysel Gelişim Atölyeleri” projesinin öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi.
Proje kapsamında; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından bölgedeki yerel dinamiklerin harekete geçmesiyle göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amaçlandı.
Farklı başlıklar altında planlanan öğretmen eğitimleri; Dr. Öğretim Üyesi Leyla Ayverdi, Dr. Yunus Emre Avcu, Yuşa Yıldız, Ali Ercan ve Oğuz Çelebi’nin katkılarıyla gerçekleşti.
Balya ve Kepsut ilçelerinde Salon Sporları, Dursunbey ve Havran’da Bilim Atölyeleri, Savaştepe ve Sındırgı’da Yaşam Becerileri Atölyesi, Bigadiç, Bandırma ve Karesi’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Bilişim Atölyeleri olmak üzere tematik alanlarda toplam 9 atölye kuruldu. Kurulan tematik alanlara özgü 6 farklı ilçede görev yapan 81 özel eğitim öğretmenine; Tasarım Beceri Atölyelerinin Etkin ve Verimli Kullanımı, Tasarım Odaklı Düşünme, Arduino Uygulamaları başlıklarında toplam 78 saat eğitim verildi.
20-22 Mart tarihleri arasında Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleşen eğitimde; Balya, Kepsut, Savaştepe ve Sındırgı ilçelerindeki okullarda görev yapan 53 özel eğitim öğretmeni “Tasarım Beceri Atölyelerinin Etkin ve Verimli Kullanımı” başlığı altında 6 saat “Tasarım Odaklı Düşünme” başlığı altında 12 saat olan eğitimlerini tamamlayarak; 20-24 Mart tarihleri arasında Havran Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen eğitimde; Havran ilçesindeki okullarda görev yapan 15 özel eğitim öğretmeni “Arduino Uygulamaları” başlığı altında 30 saat olarak gerçekleştirilen eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.
(Bekir Terzioğlu)
Yorumlar
Kalan Karakter: