- SARIMSAKLI PLAJLARINDA İŞGAL KRİZİ SÜRÜYOR
- SARIMSAKLI’YA TATİLE GELEN VATANDAŞLAR KAMUYA AÇIK SAHİLDEN KENDİLERİNİN DE FAYDALANMASINI İSTİYORLAR
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin 14 kilometrelik kumsalı, güneşin en güzel ambiyansla battığı Şeytan Sofrası gibi önemli turizm merkezlerini bünyesinde barındıran Sarımsaklı mevkiine tatil amaçlı gelen vatandaşlar adeta isyan ediyor.
Sarımsaklı Plajlarında denize girmek isteyen vatandaşlar, kumsalın kendi tesislerinin ön kısmına ait bölümleri kiralayan turistik otellerle işletmecilerin şezlong ve şemsiyelerini denizin kıyısına kadar indirmeleri sonucunda denize ulaşmakta güçlük çekiyor.
Sarımsaklı’da ki turistik tesis ve işletmelerin hazinenin belirlediği kriterleri aştığı iddia edilirken, söz konusu tesislerin ve işletmelerin müşterisi olmayan sade vatandaş ise tesis görevlileri tarafından denize girmelerinin engellenmesine adeta isyan ediyor.
Sarımsaklı plajların hazineden kiralanan kısımlarda 1 adet şemsiye ve 2 adet şezlong için 10 TL ücret talep edilmesini insafsızlık olarak niteleyen vatandaşlar ve tatilciler, “Dünyanın hiçbir yerinde kamuya açık olan plajlarda denize girebilmek bu kadar zor olmuyordur. Turistik tesislerle işletmecilerin kendi müşterilerinin dışında olan vatandaşların denize girebilmelerine engel oldukları görülmemiştir” diye konuştular.
Tatili Sarımsaklı’da geçiren vatandaşlar, kamuya açık olan sahil şeridinin turistik otel ve işletmelerce adeta işgal altına alınmasıyla ilgili olarak AYTUGEB Başkanı ve Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’tan bu sorunun çözümlenmesini istemeleri dikkat çekerken, Sarımsaklı’da ki Polis Moral Eğitim Kampının kumsal kısmının daraldığı noktada bulunan halk plajının küçük olması nedeniyle zaman zaman vatandaşların yanı sıra tatilcilerin söz konusu alanda sözlü tartışmaların yaşandığı gözleniyor.
YETKİ BELEDİYEYE VERİLSİN
Konuyla ilgili olarak Küçükköy-Sarımsaklı Turizm İşletmecileri Derneği Sekreteri turizmci Fikret Çavdar, Hazine'ye ait sahilin kontrolünün belediyeye verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Hazine ecrimisil alacağım diye işgallere göz yumuyor. Plajın temizliğini ve bakımını ise belediye üstleniyor. Turizmin sürekliliği ve düzenliliği açısından plajda belediye yetkili kılınmalıdır. Böylelikle otel sahipleri arasında da senin yerin benim yerim tartışmaları yaşanmaz. İsteyen istediği yerden denize girebilir, uygulamaya bir standart getirilir dedi.
ENCÜMEN KARARI UYGULANAMIYOR
Öte yandan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, sahilin kontrolünün belediyeye devri için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ocak ayında başvuruda bulunduklarını, yetkililerin olumlu görüş bildirmelerine karşın henüz belediyeye resmi bir onay yazısı gelmediğini söyledi.
Ergin, Plajın geliri Hazine'ye gidiyor, sıkıntısını biz yaşıyoruz. Kum temizleme araçlarımızla sahilin temizliğini biz yapıyoruz. Cankurtaran ve zabıta ekiplerimiz güvenliğini sağlıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşandığında da yurttaşlarla biz karşı karşıya geliyoruz.
Şemsiye ve şezlongların 20 metre geriye çekilmesi için encümen kararı aldık, ancak uygulamaya geçiremiyoruz diye konuştu
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2011, 00:11