Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugayı Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İsmail İbiş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile daire müdürleri katıldı.
Törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Edremit'i ziyaretinde konakladığı tarihi konağa geçti. Burada Ressam Birol Herk'e ait Atatürk portrelerinden oluşan resim sergisi ziyaret edildi. Etkinlikte, Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalınarak Ulu Önder'in anıları yad edildi. Atatürk'ün Edremit'e gelişi anısına duyulan saygı ve minnetin ifadesi olarak gerçekleşen kutlamalar sona erdi.
Atatürk'ün Edremit'e gelişinin 91. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edremit'e gelişinin 91. yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı
Yayınlanma :
13.04.2025 14:33
Güncelleme :
13.04.2025 14:35

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorumlar
Kalan Karakter: