Karikatürist ve Dijital İçerik Üreticisi Sanatçı Olcay Tosun ile öğrencilerinin eserlerinden oluşan dijital sanatlar sergisi, CSA Sergi Salonu’nda açıldı. Sergide yer alan eserlerin kare kodları okutularak, dijital program ve editlerle hazırlanmış, anlatılmak istenen duyguya uygun müzik, seslendirme ve animasyonlarla kurgusu güçlendirilmiş videolar da izlenebiliyor. Sergi açılışına ünlü ressam Yaşar Çallı da katıldı.
Teknolojinin yaşamın her alanında etkin olduğu günümüzde, sanat dünyasında da hayranlık uyandıran dijital sanat eserleri üretiliyor.
Karikatürist ve dijital içerik Üreticisi sanatçı Olcay Tosun’un dijital Sanatlar Atölyesi’nde yapılan çalışmalar, CSA Vakfı sergi Salonu’nda sanatseverlerin ve dijital dünyaya ilgi duyanları beğenisine sunuldu. Her yaştan dijital içerik üreticisi sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışına kalabalık bir davetli topluluğu ile birlikte Denizlili ünlü ressam Yaşar Çallı da katıldı. Açılışta ayrıca Olcay Tosun ve öğrencileri canlı performans ile çizim yaparak izleyenlere dijital sanatın büyülü dünyasını gösterdi. Sanatçıların cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle birlikte yaptıkları eser de davetlilerden büyük alkış aldı.
Yaşar Çallı da, sergi açılışında yaptığı konuşmada, dijital sanatları desteklediğini belirterek memleketi Denizli’de böyle eserler üretilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.
Her eserin bir kapak çalışmasının yer aldığı sergide, esere ait kare kod okutularak o eserin derinliğine ulaşılıyor, dijital program ve editlerle hazırlanmış, anlatılmak istenen duyguya uygun müzik, seslendirme ve animasyonlarla kurgusu güçlendirilmiş videosu izlenebiliyor. Sergide yer alan birbirinden etkileyici ve hayranlık uyandıran eserler, sergi ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı. Çarşamba akşamına kadar ziyaret edilebilecek sergide Olcay tosun ve öğrencilerinin toplam 35 eseri yer alıyor.
Dijital Sanatlar Atölyesi’nin kurucusu karikatürist Olcay Tosun, sanatçının duygusunun daha iyi anlaşılabilmesi için eserlerin oluşum aşamalarının sesli müzikli videolarını da sergiye dahil ederek eserlere bir boyut kazandırdıklarını söyledi. Bu serginin, tüm katılımcıların sanal dünyada toplandığı uygulamalara doğru ilk adım olduğunu kaydeden Tosun şunları söyledi:
“Sosyal medyada insanların kendini ifade etme isteği bu alana daha fazla ilgi duyulmasını getiriyor. Herkes bu alanda bir şeyler üreterek, sanat ve estetik katarak kendini ifade etmek istiyor. Çağımız artık bunu gerektiriyor. Sergimizde; yeni başlayanlara ve bu alana ilgi duyanlara motivasyon olması için, dijital dünyaya yeni adım atan öğrencilerimizin eserlerini de yer verdik. Bu sergiyi cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenledik. Sanatçı üstadımız Yaşar Çallı’nın sergimize katılımı da bizleri onure etti. Bize ev sahipliği yapan Cafer sadık Abalıoğlu Vakfı’na ve dijital dünyaya destek veren sponsorumuz Hazal Restoran’a teşekkür ederiz. “