Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
2024-08-06 13:20:44

Belediye Halk Partisi

Ramazan Narin

korfezdehaber@gmil.com 06 Ağustos 2024, 13:20

BELEDİYE HALK PARTİSİ ?

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu unsuru, lider BAŞBUĞ ATATÜRK ün kurduğu ( CHP) Cumhuriyet Halk Partisidir ve Cumhuriyetin tarihi içerisinde, zaman zaman da, TC.Devletini siyasi olarak yönetmiştir.

Yönetim zaafiyeti gösterdiği zamanlarda, başka partiler siyasi yönetime gelmişlerse de ; mesela 1989 da Türkiye Belediyelerinin çoğunda iktidar olabilmeyi başarmışlardır. 31-MART-2024 Seçimlerinde de, Yerel Belediyelerin çoğu yine CHP ne geçmiş ve CHP; gerek oy sayısı, gerekse Belediye sayısı bakımından 1. Parti olmuştur.

Seçmen milleti, tekrar kredi vermiştir.

31 Mart Seçimlerinin üzerinden 4 ay geçmiş ve ; 5. Ay doldurulmaktadır.

CHP tıpkı 1989 zaferinden sonra, ülke iktidarını da alacak denilirken nasıl bozguna uğramışsa... yine bir takım güçler ve gizli eller, CHP nin gelecek seçimlerde bozguna uğraması için, şimdiden kolları sıvamış ve CHP nin yerel yönetimlerde başarılı olamaması gayesiyle, adeta parti yönetimlerine el atmışlardır.

Mesela dün, Balıkesir 6 Eylül ve Bandırma da, CHP İlçe Gençlik Kongreleri vardı...

Kongrelere bakmadan önce, 6 Eylül ün CHP li Belediye Başkanı Hakan ŞEHİRLİ, Bandırma nın CHP li Belediye Başkanının, Dursun MİRZA olduğunu bilelim de... CUMHURİYET Halk Partisinin, BELEDİYE Halk Partisine... nasıl dönüştürülmeye çalışıldığını, hep birlikte görelim.

Bandırma İlçe Gençlik Kolları Başkan ve yönetim seçimi için kongre, Barış Manço Kültür Merkezinde yapıldı... Kongre için 2 Aday var. 1. si mevcut başkan, örgütün adayı Barış Can DURSUN, diğeri ise ; Belediye Başkanının desteklediği söylenen, Cemile ÇETİNKAYA...

Belediye Başkanı Dursun MİRZA da gelmiş kongreye ve bir konuşma yapıyor.

Konuşmasında açıkça, şuna oy vereceksiniz demese de, iki aday taraftarları arasındaki sloganlar ve hareketlilikten, aday Cemile ÇETİNKAYA... gayet belirgin ortaya çıkıyor. 

Seçim ve oylama başlamadan önce de ; Belediye Başkanı Dursun Mirza nın yardımcısı Cemal ADIGÜZEL devrede... ama bizzat değil ! Şoförü Murat Hatip ÖZCAN marifetiyle hazirun listesinde bulunan DELEGE gençlere, mesajlar (Gönderiyor) geliyor. 

Gelen mesaj aynen şu ; “ KIRMIZI MÜHÜRLÜ ZARFI BANA TESLİM EDİYORSUNUZ “ Neden, diğer zarf Cemile ÇETİNKAYA zarfı... Yani onu sandığa atıyorsunuz, Barış Can DURSUN a atılacak kırmızı mühürlü zarfı da bana getiriyorsunuz ki, biz sizin... bizim dediğimiz adaya oy attığınızı anlayalım !

Cemile ÇETİNKAYA nın, Başkan Adaylığını açıkladığı Basın Toplantısı gününde de, Belediye adamları... toplantı salonuna gelenlerin isim ve imzalarını alıyorlardı. Bu olaya dair de, fotoğraflar var. Belediye çalışanlarından Gençlik kotasında, CHP üyesi 70 in üzerinde delege var. 350 yi geçen genç delegenin neredeyse yarısı demeyelim de, oy kullanmaya gelenlerin yarısı, Belediye çalışanı... ! 

Yani işe aldıkları herkesi, CHP ne de elmecbur kaydediyorlar ki, diyetlerini alabilsinler !

Mevcut Başkan Barış Can Dursun’un iki açıdan işi zor. 

1.si eski CHP Belediye Başkanı Tolga TOSUN döneminde ve yine Belediye çalışanlarının desteği ile gelmiş olması... 2.si, mevcut Belediye Başkanının BENİM ADAYIM dediği başka bir kişinin, rakibi olması... Barış Can DURSUN, bu dezavantajları ile giriyor seçime...

Kongre için Divan oluşturuluyor ve Divan Başkanı kim ? Eski CHP Milletvekili Namık HAVUTÇA... 

Seçim prosodürleri ve gündem gereğince, önce konuşmacılar konuşmalarını yapıyorlar. Akabinde DİVANA bir önerge-dilekçe veriliyor. 

Önerge, geç verildiği Divan Başkanınca iddia edilerek, Divan tarafından dikkate alınmıyor ve önerge okunmadan, seçimlere geçiliyor.

Bu önerge de, ne vardı peki ?

Edindiğim bilgilere göre, Dursun MİRZA nın Adayı Cemile ÇETİNKAYA nın, Bandırma CHP ne üye olmadığı, haliyle delege de olmadığı... İzmir CHP Örgütünde üyeliğinin bulunduğu, kongre için CHP Genel Merkezinden onaylanıp gelen delege listesinde, kongre hazirun cetvelinde, adının bulunmadığı gibi sebeplerle, İlçe Başkan Adayı olamayacağı konusu, Divana bilidiriliyordu. 

Önerge doğal olarak, Cemile Çetinkaya nın Başkan adayı gösterildiği önergenin divana verilmesinden sonra, divana verilmişti. Öyle ya, Cemile aday olmadan, onun adaylığına, niçin itiraz edilecekti ?

Divan Başkanına sordum. Cemile nin başka yerde üye olmasının, Başkan Adayı ve Başkan olmasını engelleyecek, tüzükte bir madde yok dedi. 

CHP li değilim, Tüzüklerini de bilemem. CHP nin karşısında da değilim, yanında da değilim. 

Geçmiş siyasi tecrübeme göre, üye ve delege olmayan birisi, başka şehirde üye olursa, Bandırma da aday olamaz veya Başkan olamaz ! 

Kongreye Dursun MİRZA, Tolga TOSUN, Mehmet ATAK, Namık HAVUTÇA, Genel Merkez Üst Kurul Delegelerinin 3 ü birlikte katılmışlar ama ; Üst Kurul Delegelerinden biri yok ? Sordum. Davet edilmedim dedi.

Bunun gibi pek çok kişi de, gazeteciler dahil... davet edilmediklerini söylediler.???

Yapılacak şey; sayın Cemile ÇETİNKAYA’nın, üyesi bulunduğu yerden, E-DEVLET üzerinden istifa etmesi, Divan oluştuğu gibi de, öncelikle üyelik başvurusunu divana sunması, arkasından da Başkan Adaylığına mütedair önergesinin, arkadaşları veya kendi tarafından, Divana verilmesiydi. Bunu yapsaydı, itiraza mahal bırakmadan seçime girerdi. Başkanlığı da meşru olurdu.

Divan Başkanlığı ; bu şekilde üye kaydını da, Başkan Adaylığı müracaatını da kabul edebilirdi. Bunların yapılmayışını, ilginç karşılıyorum. 

Kongreye, ilgili makamlarda itiraz edilirse, İdare Mahkemesine Kongrenin iptali cihetinde bir dava tesis edilirse, Bandırma CHP Gençlik Kolları nın bu kongresi, bütün sonuçlarıyla keenlemyekün olur ve kongre iptal edilir düşüncesindeyim. Meşruiyet tartışması da, böylelikle kapanır. 

* Balıkesir 6 EYLÜL CHP Gençlik Kolu Kongresinden de gelen bilgilere göre ; 
2 Aday var. Belediye Başkanının desteklediği Betül BOZKUŞ ve örgütün Adayı, Berk Devrim AYDIN...

Daha önce adli olaylara karıştığı öne sürülen ve Gençlik Kolu Başkanlığı da yapmış Cem KARAGÖL ve arkadaşları, Belediye Başkanı adına Betül BOZKUŞ için çalışıyorlar ve gelen delegelere, oy vermezseniz işleriniz görülmeyecek tehditleri ile, mobing uyguluyorlar. 

Yetmiyor ; İlçe Başkanının önünde Nurettin POYRAZ isimli birisi bıçak çekiyor ve elinde bıçakla, gösteri yapıyor..! Neticede 6 Eylül de de, Belediye Başkanının desteklediği aday, Betül BOZKUŞ kazanıyor ! 

Görüldüğü gibi, siyasi partilerdeki demokrasiye ve delegelerin hür iradelerine, müdahale ediliyor ve Belediye Başkanları ; Belediyelerde kurdukları kendi siyasi kadrolarına, mensup oldukları partileri de dahil ediyorlar. Bulundukları il veya ilçede, TEK ADAM olmanın, icraatını yapıyorlar.

Öyle ya, seçimlerde oy ile gelmişler madem, Belediye yetmez... partinin başkanı, kadın-gençlik kolları başkanı kendi adamı olmalı. Yeter mi ? Kent Konseyi de arka bahçe olmalı... O da yetmez, CHP lilerin hakimiyetinde bulunan bütün STK larda da, başkanlar ve yönetimler TEK ADAMIN önerdiği kişilerden oluşmalı...!

Bu anlattığımız uygulamayı biz tanıyor ve biliyoruz değil mi ? AKP nde de, MHP inde de aynı siyasi faşizm var. Bulunduğunuz yerdeki, Belediye Başkanına, Milletvekiline RAM olacaksınız ve ; sadece onun dediği adamlar, ünvanları paylaşacak... Onlar yoksa, genel başkan ve merkeze biat !

Bandırma CHP ilçe Başkanı da, Belediye Başkanının adamı sayılmaz. O da önceki Belediye Başkanının faşizmi ve Belediyecilerin destegi ile, ilçe başkanı olmuştu. O da (Mehmet ATAK), yakında gider... 

Kent Konseyleri de, Belediye Başkanlarının arka bahçesidir. Orada da, önceki dönem faşizminden kalan bir Kent Konseyi Başkanı, Serdar POLAT var. O da gidecek demektir.

Belediyeler bir rant kapısı görülüp, Belediye imkanları yandaşlara peşkeş çekilirken, işbu örgütlenme biçimini elbette kanıksayamayız. Öyle ya, seçimle gelmişse birisi... o artık eleştirilemez bir ilahtır ve bütün kararlar, ona aittir değil mi ? Vayyy ki vay !

Ben bir vatandaş olarak ; şimdilik Belediyeleri alan işbu CHP iktidarının, yarın genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığını ve TBMM nde de çoğunluğu almasından sonra, iktidar ve güç paylaşım kavgasının, önce CHP içinde yapılacağından kuşkuluyum. Yapılır mı ? Yapılır. 

Bıçaklar yerine başka unsurlarda devreye girer mi ? Girer. Gücü ele geçirenler de, aynen bugünkü AKP İktidarından duyduğumuz şikayetleri, bize yaşatır mı ? Yaşatır ! 

O zaman... yerel iktidar CHP ne hoş geldin diyelim, AKP den gördüklerinizi, misliyle yaşayacaksınız. 

Yarın genel iktidar da, CHP ne geçerse, aman önce hoş geldin deyin ki, yapılacaklar ve görecekleriniz karşısında, sakın şaşırmayın. 

CHP Genel Merkezi, CHP Genel Başkanı sayın ÖZGÜR ÖZEL... Yerelde yaptıklarınızı, yarın genelde de yapacağınızın teminatı olarak görüyoruz. 1994 teki hezimet ve bozgunu yaşamamak için, umarım tedbirleriniz vardır. Umarım, gerçekten genelde iktidar olmak istiyorsunuzdur ve umarım Cumhuriyet Halk Partisini, Belediye Halk Partisi (asla) yapmayacaksınız ! Partiniz HALK Partisi olacaksa, bu yerel yöneticilerinizin bu şekildeki hakimiyetlerini , lütfen takip ediniz ! 05/07/2024 Nogaytürk >HALK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.