Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi

CHP'den Bandırma'da 'Askıda Yemek' Uygulaması

BANDIRMA

Bandırma Kent Lokantası'nda askıda yemek uygulaması başlatıldı.
CHP Kadın Kolları tarafından uygulama nedeniyle tanıtım toplantısı düzenlendi.
Yapılan açıklamada, "Halkımızın hayatın her alanında maruz kaldığı ekonomik sıkıntılar ne yazık ki son dönemde yaşamsal ihtiyaçların temininde dahi güçlük yaşayacak seviyeye gelmiş, halkımız beslenme, barınma gibi birincil ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma getirilmiştir.
Bu noktada, İstanbul başta olmak üzere birçok CHP'li Belediyenin uygulamaya koyduğu uygun fiyatlı ve hijyenik yemek sunan sosyal hizmet modeli, artık Bandırma'mızda uygulanmaya başlayarak, Belediye Başkanımız Dursun Mirza'nın öncülüğünde başlatılan ve açılışı Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından gerçekleştirilen Cumartesi Pazarı Kapalı Pazar Yeri'ndeki Kent Lokantası, ekonomik fiyatlarla sağlıklı ve lezzetli yemeklerle hizmet vermeye başlamıştır.

Kent Lokantamız, her sabah saat 07:00'de çorba servisi ile hizmet vermeye başlayıp, saat 12:00'de rutin öğle yemeği hizmeti vermekte, akşam saat 18:00'den sonra çorba servisi devam etmektedir. Aynı zamanda Üniversite kampüslerinin ve yurtların konumu gereği gün içerisinde gelip yemek yiyemeyen öğrencilerimize, saat 18:00'den sonra da de yemek servisi yapılmaktadır.
Öğle yemekleri (Ana yemekler 2 çeşit ve halkın tercihine göre olacak şekilde) 4 çeşitten oluşuyor olup, sabit 50.00-TL üzerinden verilmektedir.

Vatandaşlarımızın duyarlılığı ile amaçlanan Toplumsal Yarar daha da üst seviyelere çıkmış, birçok Kent lokantasında olduğu gibi, ilçemizde faaliyete başlayan Lokantamızda da ASKIDA YEMEK UYGULAMASI hayata geçirilmiştir.
Yoksulluk çeken ve uygun fiyatlı da olsa karşılayamayacak güçlükte şartlara sahip vatandaşlarımız için askıda yemek uygulaması ile bağış yapılmaya başlanmıştır.

CHP Bandırma İlçe Yönetimi olarak bizlerde askıda yemek uygulamasına katkıda bulunduk. Tüm vatandaşlarımızı, kurum ve sanayi kuruluşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Kent Lokantamızın alt katına geniş kapasitede bir İmalathane inşa edilmektedir. İmalathane bölümünde soğuk hava deposu, kiler, pasta bölümü ve paketleme bölümü gibi alanları olan bu proje de tamamlanmaya çok yakındır. Tüm çalışmalar tamamlandığında, Belediyemize ait olan işletmelere aynı gramajda ve hijyenik olarak paketlenmiş ürünler tek merkez olan bu imalathaneden ulaştırılacaktır.

Her şeyden önemlisi Kent Lokantamız konumu ve planlaması ile de asla gerçekleşmesini istemeyeceğimiz doğal afet durumunda halkımızın beslenme ihtiyaçları karşılayacak nitelikte olması sebebiyle de çok özel bir yere sahiptir.

Şirket Müdürü Ali Sandık ile yapılan görüşmelerde gelecek süreçte 2. Kent lokantasını eski hal binasında açarak, tüketilecek ürünlerin de Yerel Üreticilerden alım yaparak vatandaşımıza hayatın her alanında katkı sağlama amacına odaklanan Lokantamız Bandırma Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir örneği olarak hız kesmeden faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu tesisi Bandırmamıza kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Dursun Mirza başta olmak üzere, Şirket Müdürü Ali Sandık ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz." denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.