Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi

Dar gelirli mikro girişimci kadın sayısı artıyor

BALIKESİR

‘’Ekonomide Aktif Kadınlar’’ Projesi Kapsamında Dar Gelirli Mikrogirişimci Kadınlara Fibaemeklilik “Pembe Kurdele” Hayat Sigortası Hediye Edildi.

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank’ın, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı ve Experian iş birliği ile hayata geçirdiği ‘’Ekonomide Aktif Kadınlar’’ projesi kapsamında mikrokredi kullanan dar gelirli girişimci kadınlara, Fibaemeklilik iş birliği ile “Pembe Kurdele” hayat sigortası hediye edildi.

Pembe Kurdele Hayat Sigortası ile mikrogirişimci kadınlar bir yıl boyunca 5.000 TL kadın kanserleri teminatı, 500 TL vefat teminat ile güvence altına alındı. Dar gelirli mikrogirişimci kadınların Pembe Kurdele Sigortası sayesinde meme kanseri, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri, rahim içi kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hastalıklara karşı sigortalı olması sağlanıyor.

Yılmaz: “Ekonomide Aktif Kadınlar projesi kapsamında mikrokredi kullanan dar gelirli girişimci kadınlara, “Pembe Kurdele” hayat sigortasını hediye ediyoruz.”

Aktif Bank Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz, mikrokredi uygulamasında 20 yıllık tecrübeyle uzman bir kuruluş olan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Merkezi ile iş birliği içinde; yoksulluğun olmadığı Türkiye hedefine yönelik olarak Ekonomide Aktif Kadınlar Projesini başarılı bir şekilde uygulamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. “Hayata geçirdiğimiz Ekonomide Aktif Kadınlar projesi kapsamında mikrokredi kullanan dar gelirli girişimci kadınlara, Fibaemeklilik iş birliği ile “Pembe Kurdele” hayat sigortasını hediye ediyoruz.” dedi. Akgül: “66 il 96 şubede binlerce kadını mikrogirişimci olmaları için destekliyoruz” Yoksulluğun azaltılması için 2003 yılından bu yana, dar gelirli kadınların gelir getirici faaliyette bulunmalarını desteklemek maksadıyla mikrokredi verdiklerini belirten Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül, “Türkiye’deki mikrokredi uygulaması; ilk defa Diyarbakır’da başlatıldı. Bugüne kadar 66 il 96 şubede, 200 binden fazla yoksul girişimci kadının mikrogirişimci olmalarına yardımcı olacak şekilde, toplam 1 milyar 450 milyon lira mikrokredi dağıtımı yaptık. Aktif Bank ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz “Ekonomide Aktif Kadınlar” projesi kapsamında, bugüne kadar ulaştığımız 1.436 kadına 2 milyon 872 bin TL mikrokredi desteği sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Yılmaz: “Hedefimiz 3 yılda 5.000 dar gelirli mikrogirişimci kadına ulaşmaktır. Aktif Bank ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Merkezi iş birliğiyle mikrogirişimci kadınlara desteğimizin büyüyerek artacağını temenni ediyoruz.” dedi. Akgül: “Çalışabilecek durumda olan bütün yoksulların, bir başkasına avuç açmadan, mikrokredi desteği verilerek, kendi kendine gelir getirici faaliyetlerde bulunarak yoksulluğun olmadığı Hepitalist bir Türkiye hedefliyoruz.” dedi. Mümin: “Kadınların kredi notunu geliştirmelerini sağlayacak eğitim desteği veriyoruz” Gönüllü yöneticileriyle, Ekonomide Aktif Kadınlar projesinde yer alarak, kadınlara finansal okuryazarlık eğitimi veren Experian Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin ise şunları söylüyor: “Finansal hizmetlere bu proje vesilesiyle ulaşan kadınların krediye erişimlerini uzun vadede mümkün kılacak ve kadınların finansal okuryazarlığını artırarak kredi notunu geliştirebilmelerini sağlayacak eğitim desteğinde bulunduğumuz için mutluyuz. Öte yandan, kadınlarımızın sağlıklarının, Fibaemeklilik iş birliği ile “Pembe Kurdele” hayat sigortası hediye edilerek güvence altına alınması bizi ayrıca sevindiriyor.

DAR GELİRLİ MİKROGİRİŞİMCİ KADINLARA

İYİLİK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?

“Kendimize yardım ettiğimiz zaman anlık mutluluk hissederiz. Başkalarına iyilik yaptığımızda ise mutluluğumuz sürekli olur.”

Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus’un dünya da öncülüğünü yaptığı yoksullara yönelik mikrokredi uygulaması, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül önderliğinde Türkiye’de 2003 yılında uygulanmaya başlanmıştır (www.tgmp.net).

Türkiye Grameen Mikrofinans Programında (TGMP) yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarını sağlayan ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği şimdiye kadar 200 binden fazla yoksul kadın mikrogirişimciyi ekonomik hayata dâhil ederek 1 milyar 250 milyon lira aşan mikrokredi dağıtılmıştır. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı halen 64 il 93 şubede aktif olarak 45 binden fazla dar gelirli kadına mikrokredi desteği sağlamaktadır.

Yeterli finansman kaynağı bulunması durumunda, yaklaşık 6 milyondan fazla yoksul kadının mikrogirişimci yapılması hedeflenmektedir.

Ülkemizde yoksulluğun azaltılmasında uygulanan ana strateji hibe şeklindeki yardımlardır. Hibe şeklindeki yardımlar; çalışamayacak durumda bulunan yaşlı, engelli ve hastalara evlerine kadar gidilerek ihtiyaç duydukları nakdi ve ayni şekilde yapılmalıdır. Ancak, çalışabilecek durumda olan yoksullara hibe yardımları yerine, onların yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına katkıda bulunacak şekilde, küçük birer sermaye olan mikrokredi verilerek, kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalıdır. Hibe yardımlarla asla yoksulluk önlenemez. Her yoksula hibe yardımı yapılması da ayrıca çok ciddi bir kaynak israfıdır. 

“Yoksulluğu torunlarımızın ziyaret edeceği bir müzeye koyalım.”

“Çalışamayacak durumda olan hasta, yaşlı ve engellilerin dışında hiç kimseye hibe verilmemelidir. Mikrokredi yoksulluk için önemli bir çözümdür.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.